fbpx

Riješite se žgaravice tokom trudnoće!

0

Kiselina koju izlučuje naš želudac priprema hranu za proces probave i kao takva neizostavna je za urednu probavu, dok njeno pretjerano izlučivanje uzrokuje različite smetnje i kao najčešća smetnja jeste žgaravica.

Žgaravica je osjećaj pečenja, žarenja koji počinje visoko u epigastriju ili u donjem dijelu grudnog koša i širi se iza grudne kosti, sve do u ždrijelo. Može se širiti u leđa, a rijetko u ruke. Uzroci žgaravice često su prirodni i bezopasni. Različiti su od osobe do osobe, što ovisi od mnogo faktora: prejedanje, brza i pržena hrana, konzumiranje hrane prije spavanja, masna i začinjena hrana, trudnoća, prekomjerna težina, pretjerana konzumacija kafe i čaja, konzumacija cigareta, alkohol kao i stres.

Pojačano lučenje želučane kiseline i osjećaj žgaravice veoma su česta pojava tokom trudnoće. Progesteron opušta glatke mišiće u cijelom tijelu, što je potrebno kako bi se smanjila aktivnost materice. Osim materice, opuštaju se i drugi glatko-mišićni organi, pa tako i donji kružni mišić jednjaka. Pod utjecajem hormona može rasti i kiselost želučanog soka zbog čega se dodatno  pojačava osjećaj žarenja. Jedina je utjeha činjenica da ona ne utječe na tok trudnoće.

Ovakvi problemi nisu opasni i ne treba brinuti ali stvaraju neugodnost. Međutim, ne morate prihvatiti ovu neugodnost. Upotreba Samarina brzo i efikasno uklanja ovakve simptome!

Samarin je siguran  proizvod prema originalnoj recepturi još od 1923. godine.

Samarin neutralizira višak želučane kiseline, smanjuje simptome žgaravice i osjećaja nadutosti. Samarin formira sistem za neutralizaciju želučane kiseline i tako podiže PH vrijednost u želucu na neutralan nivo. Preporučujemo Samarin jer je: efikasan, brzo djeluje, djelovanje ispoljava duži vremenski period, ugodnog okusa, lako se upotrebljava i nema popratnih pojava.

Zbog svoje jednostavne upotrebe i veoma praktičnog pakiranja, u pojedinačnim kesicama, idealan je za upotrebu u situacijama kada osjetite smetnje uzrokovane viškom kiseline.

Uživajte u trudnoći bez želučanih smetnji!

Sa Samarinom, recite zbogom višku kiseline!

Komentari

Share.