fbpx

Putovanje u Barcelonu s djecom

0

Putovanje u neki od velikih gradova ne mora biti rezervirano samo za mlade parove bez djece, društvo ili samce… Ako s djecom otputujete u Barcelonu, nimalo se nećete pokajati jer će ovo putovanje biti jednako zabavno i vama i djeci.

Jedna od najboljih stvari u vezi ovog grada je i lokalni običaj da se djeca mogu uključiti u gotovo sve aktivnosti kao i odrasli ljudi. Izlasci na pivo, na neku od mnogobrojnih “terrazza”, ne znače da djeca moraju ostati kod nekog na čuvanju. U Barceloni ćete djecu ugledati na gotovo svakom mjestu i u svako doba dana, jer poznato je da Španci djecu vode na sva mjesta i uopće ne brinu što su djeca dokasno budna.

La Rambla

La Rambla ili “Les Rambles” je najpoznatija ulica u Barceloni, posebno omiljena među turistima. Ova šarmantna ulica fascinira djecu koliko i odrasle. Ovo je prava pozornica za ulične izvođače, od flamenco plesača do onih izvođača koji svojim spektakularnim izvedbama “jedu” vatru. Ova ulica zabavit će cijelu porodicu!

fireeating3
Barcelona iz ptičje perspektive

Pod uslovom da se vaša djeca ne boje visine možete ih povesti i na ovu uzbudljivu vožnju. Posjetite brdo Montjuic i uživajte u prekrasnom pogledu na grad.

779584115_a93b476cbb_o

 

Vodeni svijet, Barcelona Akvarij

L’Aquàrium je 80 metara dug tunel s preko 11. 000 podvodnih životinja, odnosno 450 različitih vrsta, koji će vas fascinirati svojom ljepotom i posebnim aktivnostima za djecu. Ovaj akvarij dosad je posjetilo preko 14 miliona ljudi.

barcelona-aquarium
Muzeji za djecu i odrasle

Od svih gradskih muzeja, najveću pažnju djeci će privući Museu Marìtim, sa svojim starim brodovima i fascinantnim audio i vizuelnim sadržajem, zatim Čokoladni muzej (Museu de la Xocolata), Muzej voštanih figura (Museu de Cera), te Znanstveni muzej (CosmoCaixa).

museu_de_la_xocolata-barcelona-spain-d3242a20388a4a78ab4f708859731052_c
Gradski bazeni i plaže

Vaša djeca bit će oduševljena ukoliko s njima provedete dan na plaži ili nekom od gradskih bazena kao što je Club Natació Atletic.

club-natacio-barceloneta

Parkovi

Djeca zaista vole parkove, pa s njima možete uživati u nekom od predivnih parkova Barcelone kao što je Parc de Joan Miró, Parc Guell, Parc de la Ciutadella, Parc de Montjuic…

park-guell-in-barcelona-spain

I na kraju, djecu uvijek možete “kupiti” nekim dobrim sladoledom, slatkišima ili igračkom. 🙂

 

Izvor: www.lonelyplanet.com

Komentari

Share.