fbpx

Pronađimo Super Tate

0

„Tate su najobičniji muškarci, koje je ljubav pretvorila u superheroje, avanturiste, pričatelje priča i najbolje pjevače. „

                                                                                                                                                               Pam Brown

Krenula je i naša potraga za Super Tatama. U inbox nam pristižu prve slikice i priče koje dijelimo sa Vama i pozivamo vas da nam i vi šaljete, nominujete vaše super tate, jer već se biraju dobitnici za ovu sedmicu. 🙂

Neki od pristiglih radova Super Tata

Super Tata Adnan

This slideshow requires JavaScript.

 

Super Tata Amir

Moj tata Amir se zove

I vrijedan je svake pohvale

Zato se borim sada

Za poklon za tatu ima nada

 

Svaki moj san pretvori u javu

Sa njim znam samo za šalu

Rado lakira noktice moje

Čita bajke za lijepe snove

 

Moj tata je vrijedan zlata

A najviše ga volim kad je plata

Da donese slatkiše i koju igračkicu

 

Mama Anita nominuje Super tatu Amira i kaže:

Za titulu Super Tata nominujem moga muza jer je osoba koja,nasem sinu zivot iz snova pruža. Za njega nije problem kule od blata praviti,za njega nije problem prljavu kantu na glavu staviti. Sve to tako ležerno radi,i u trenu, jednom malenom dječaku,osmijeh na lice stavi. Tako lako ,od kartona, željeni mac napravi, tako lako, od hrpe kockica, najljepši dvorac sastavi. I likovni umjetnik je on, želje malenog andjela rado na papir prenosi, osoba je on posebna, i sa plastelinom se odlično snalazi. Nikakve tu nema glume, doslovno, život je posvetio tome da mu sin  vječito sretan bude. A mi smo mu orden Super Tata za rodjendan dali jer garantujemo da je on za to kandidat pravi. Pišem iskreno, punog srca, rime se same nizu,i onako,poput vozica, jedna drugu stizu. Sretna sam jer znam, dobio vase javno priznanje super tata ili ne, on je ooba koja ce za svog sina uciniti sve; trčati po kisi, lokve preskakati, totalno se u jesenjsko lisce zatrpavati. Glumit će Djeda Mraza,bit ce sve što njegov sin želi, jer to je nešto što ga ne umara nego ga veseli. U njemu se zaista super junak krije i to takav kakvog svijet jos vidjeo nije. Super moci ima, snagu neizmjerno jaku, zadatak mu je da ispuni želju sinu svaku…..Ponosna supruga i sin za Gugu Super Tatu nominuju Mehicic Amira

#gugusupertata Vedad

“Svaki muškarac može postati otac, ali potrebno je malo više da se bude tata!” (Anne Geddes)Naš tajuša, kako ga mi zovemo, je super tata jer nas dvije super voli, super mazi a malu princezu i posebno razmazi 🙂

Kada pogledate njih dvoje vidite čistu ljubav, a tek kada čujete njeno ushićenje kada ga vidi, e to već ostavlja bez riječi.

Majra za svoj prvi rođendan, koji je sutra (29.05.), želi da svog tajušu obraduje titulom Super Tate i tako mu uzvrati za svu njegovu ljubav i pažnju.

Slika u  govori više od hiljadu riječi.

 

Mama Nejra i princeza Majra

 

#gugusupertata kojeg nominuje sin Ivan

Moj tata u parkiću sa mnom radi prave akrobacije, samo dobro pazi i mene opominje da se ne ozlijedim,

moj tata pravi razne figurice i slike od papira i kamenčića,

moj tata od sendviča pravi mala umetnička djela,

moj tata mi tako objašnjava da mi sve postane jasno,

moj tata od priča pravi doživljaje,

moj tata samnom pjeva uz svaki video-klip,

moj tata je tako dobar da mi je drago što je baš on MOJ TATA.

#gugusupertata Mladen

This slideshow requires JavaScript.

#gugusupertata Haris

Da vam javimo, najboljeg tatu mi imamo.
Od rođena do danas pokazao se on, zato mu barem ovaj poklon paket mi spremamo. Idealan tata baš je on, vrijedi čak milion. Našem tati ništa nije strano i uvijek se pokaže baš hrabro. Bilo to skinuti pelenu punu ili obući majicu drugu, naš tata ima baš spretnu ruku.
Pravi je on, mane mu nema zato mu se ovaj poklon sprema. Naš je tata kao zmaj, uvijek je nasmijan. I kada daleko je, kamiondžija naš, znamo da mu osmijeh, mi crtamo baš. Za njegovu sreću mi se borimo, da nam tata bude ponosan na nas dvoje sve ćemo da uradimo.
Kada tu je, kućice od pjeska ili mala sveska sa crtežima raznim, samo da svome sinu osmijeh izmami. Razne priče pred spavanje naš heroj zna, pa sin uvijek radostan u svoje snove zaplovi. Zadatak njegov je sreća naša i da znate ide mu baš odlično. Bit će sve što njegov sin poželi, jer to ga ne umara, baš ga veseli. Pravi je u svakom pogledu, a s puta uvijek donese i po jednog medu. Za najboljeg tatu sin Kaan i supruga Elmedina nominuju Kadrić Harisa

#gugusupertatu nominuje mama Sanja
Naša Tata je najbolji ❤️❤️❤️
Sa Tajom je sve puuuno lakše. 🥰👍🏼❤️
Puno ga volimo i svim srcem za njega navijamo! ❤️🥰❤️🥰🙏🏻🤞🏼☘️
Tata, hvala ti što si ti baš naš tata! Da si nečiji drugi – bili bi ljubomorni! ❤️
Volimo te ❤️

This slideshow requires JavaScript.

#gugusupertata Anel

Svaki muškarac može da bude otac, ali baš svaki.
Tate su već druga priča. Nije svaki otac tata, kao što ne mora svaki tata da bude otac, jer tatom te proglašava dijete. Tata je titula koju moraš da zaslužiš!

Tata može da bude strog, može da podvikne. Tata može da se naljuti, sve može kao i otac. Jedino što tata ne bije, batine su za očeve. Ali tati je dijete uvijek na prvom mjestu, prije svakog posla, hobija i svake zabave sa društvom. Očevi su više za red. Tate se ponekad prave da zavode red, ali svi znaju da tata samo traži način da dostojanstveno popusti.

Očevi mogu biti nezadovoljni, tate tuguju. Otac je ponosan, tata je srećan. Otac se penje na kamen koji je tati pao sa srca. Otac tvrdi da moraš bolje. Tata ti kaže da možeš bolje. Sljedeći put. Otac vjeruje u tvoje sposobnosti, tata vjeruje u tebe. Čak i kada ne možeš da dobaciš do koša ili da riješiš zadatak iz matematike.

Otac misli da je njegovo dijete bolje od druge djece, tata se ne bavi drugom djecom nego svojim djetetom, kakvo god da je. Tata se ne takmiči. Otac očekuje rezultate, tata osmjehe.

Otac je prisutan, a tata je tu.

Pravi tata uvijek za sebe misli da je loš tata. Jer dobar tata zna šta je sve mogao da uradi bolje, a iz ko zna kog razloga nije. Tatu bole greške koje je napravio, grube odluke i riječi koje je pravdao vaspitavanjem. Tata sebi minuse upisuje debelim crtama, a tvoji plusevi su mu kao soliteri. U stalnom je strahu da je samo otac, srednje slovo.

Otac misli da sve što radi radi za tvoje dobro. Otac misli na tvoju budućnost. Tata misli na sadašnjost. Tatu ne možeš da razočaraš, ali možeš da ga povrjediš.

Možeš misliti i tvrditi za sebe da si dobar otac, a to mogu i drugi da potvrde. Ali samo tvoje dijete može da kaže jesi li ili nisi dobar tata. Tuđi komplimenti su tu beznačajni.

Nemoj nikada da pomisliš da je tata slabija verzija oca. Treba mnogo više snage i ljubavi, često i hrabrosti da bi bio tata.

Poneki otac može da bude svačiji junak ili idol. Tata je samo tvoj heroj. Njegovi podvizi su drugima beznačajne i svakodnevne stvari, a za tebe su pomjeranje planina. I svaka njegova pohvala, koliko god da ih dobiješ, svakodnevno, vreijdi više od svake nagrade.

Tuđi očevi mogu biti viši, snažniji, pametniji ili bogatiji. Tata je najveći i najjači čovek koga znaš. Tatu ne porediš sa drugim tatama, besmisleno je, ne možeš imati boljeg tatu. Kao što ni on ne želi bolje dijete od tebe.

Mia i supertata Anel

#GuguSuperTata
#gugusupertata

#gugusupertatu nominuje mama Belma

#gugusupertata Adi

Svaki muškarac može da bude otac, ali baš svaki. Čak i djetetu koje nije biološki njegovo. Otac može biti odgovoran. Može ići djetetu na roditeljske sastanke, može pratiti napredovanje djeteta, može biti zabrinut  bolešću djeteta…takvi su očevi.

Tate su već druga priča. Nije svaki otac tata, kao što nije ni svaki tata otac, jer tatom te proglašava dijete. Tata je titula koja se mora zaslužiti. Koliko god je lako definisati oca, toliko je teško odrediti kada se otac pretvara u tatu.

Zato želim pisati o jednom tati, pravom pravcatom tati, našem tati, super tati koji se zove Adi.Iako je u avanturu zvanu roditeljstvo krenuo na kraju svojih tridesetih i iako mu se život promjenio iz temelja, tim više što je od jednom dobio dvije bebe, majstorski se, vjerujem da ni on ne zna kako, uhvatio u koštac sa svim. Nema tu puno filozofije! Najveći izazov su mu bili prvi mjeseci. Većinu vremena mu je bilo teško, ali kaže da u isto vrijeme nijednu sekundu umora, ljutnje, nespavanja i prepirki s mamom (sa mnom) ne bi mijenjao ni za što na svijetu. Stalno priča o Emi i Maku kao da nitko drugi od njegovih prijatelja nema djecu, ili u najmanju ruku kao da su svima drugima djeca zabremedet.

Brzo je naučio koji proizvod za bebe čemu služi, kako se koristi i gdje se može kupiti, preuzeo je brigu o bebama kako bih se ja mogla u miru otuširati i milion malih drugih stvari koje ne mogu čak ni nabrojati. On je moja desna ruka, nekada je mama čak i više od mene. Najsigurnija sam kad on ostane s bebama, tada mirno mogu završavati svoje druge obveze za taj dan. On je pravi lav, na kraju krajeva mora i biti jer biti super tata lavovski je posao!

Komentari

Share.