Problemi sa bešikom u toku trudnoće

0

Inače, problemi sa bešikom mogu uništiti dan svakom čovjeku. Pošto ste u drugom stanju, vjerovatno ćete se suočavati sa nizom različitih problema sa bešikom zbog čega ćete se osjećati prilično neprijatno. Ne plašite se, mi smo tu da Vam pomognemo da prebrodite ovaj problem.

Funkcija bešike može biti prilično oslabljena usljed kongestije karlice zahvaljujući povećanom nivou progesteriona, koji embrion izlučuje. Kasnije u toku trudnoće, bebina glava pritiska bešiku majke. Ovi faktori dovode do učestalog mokrenja nego inače. Naviknite se na to da ćete više puta puštati vodu u kupatilu u toku dana, i da ćete možda nesvjesno mokriti.

Evo nekoliko savjeta koji Vam mogu pomoći:
– Može se desiti da bešika nekontrolisano iscuri kada kihnete, zakašljete se ili se nasmijete. Kako biste izbhegli neprijatnosti, nosite uložak i sanitarne maramice.

– Radite vhežbe mišića na podu (Kegelove vhežbe) u toku trudnoće. Stegnite mišiće vagine kao kada želite da zaustavite mokrenje. Zadržite mokraću i izbrojte do 8. Ponovite ovu vježbu u razmacima 10 puta u toku dana.

– Ako morate da izlazite u kupatilo više puta u toku noći, nemojte piti tečnosti pre što palnirate da spavate. Ali pijte što više tečnosti u toku dana.

– Probajte da se ljuljate napred-nazad na šolji. Na ovaj način smanjuje se pritisak stomaka na bešiku tako da možete isprazniti bešiku u potpunosti.

– Ukoliko uočite krv ili osjetite bolove u toku mokrenja, možda imate infekciju koja zahtjeva liječenje. Odmah se obratite doktoru. Pijte što više vode kako biste ublažili iritaciju.

Izvor: www.mojabeba.com

Komentari

Share.