fbpx

GuGu Vas vodi u Predškolsku ustanovu Wogolino

0

[quote]Vrijeme je da vaše dijete krene u vrtić, ali teško se odlučiti i odabrati pravi.[/quote]
GuGu reporterka obišla je, za početak, sarajevske privatne vrtiće, predškolske ustanove, edukativne radionice i udruženja u kojima vaše dijete može dobiti odgovarajuću njegu, obrazovanje, razvijati društvene vještine i nezavisnost, te polako i sigurno sazrijevati i veseliti se svemu novom što nauči i otkrije.

Danas Vam predstavljamo Predškolsku ustanovu Wogolino:
[quote]“ Dijete je jedinstvena osobnost dostojna poštivanja i uvažavanja, bogato je potencijalima, snažno i odgovorno biće u učenju i življenju. “[/quote] Adresa: Jošanička 55, Vogošća
Telefon: 033 580 891
E-mail: wogolino@hayat.ba
Radno vrijeme: Cjelodnevin boravak  07-18h  – cijena: 260,00 KM;   Poludnevi boravak 07-13h  –  cijena: 200,00 KM; Produženi boravak 12-18h  – cijena: 140,00 KM;  Kombinovani boravak (poludnevni i produženi)  –  cijena: 180,00 KM, Polumjesečni boravak  – cijena: 130,00 KM.
Broj djece: 50 (stanje novembar 2013), kapacitet i do 100 djece.

divider

Odgojne grupe: 2 odgojne grupe. Brojnost grupa je u skladu sa pedagoškim standardima i normativima. Svaka grupa ima po 2 odgajateljice – prof. predškolskog odgoja. Vrtić ima pedagoga.

Programi: Primarni program odgojno – obrazovnog rada sa djecom predškolskog uzrasta. Specijalizirani programi – engleski jezik i sportske aktivnosti.

Dodatne aktivnosti uz doplatu: Sportske aktivnosti 2 x sedmično – mjesečna doplata od  20,00 KM

Ishrana: Dva obroka (doručak i ručak) i dvije užine.  Jelovnik se pravi u skladu sa normativima pravilne prehrane djece predškolskog uzrasta poštujući sve principe pravilne i zdrave ishrane. Hrana se sprema u vlastitoj režiji od kvalitetnih i ekološko zdravih namirnica od strane profesionalnih i zdravih osoba.Voće je zastupljeno svaki dan.

Napomena: Čitav vrtić je u funkciji djeteta i njegovog slobodnog odabira materijala s raznovrsnim poticajima za igru, stvaralaštvo, istraživanje i učenje. Vrtić je bogato opremljen didaktičkim materijalima kao i igračkama. Realizuje se bogata saradnja sa društvenom sredinom, koju realizuju kroz mnogobrojne posjete van vrtića, a sve u skladu sa programom odgojno-obrazovnog rada. U realizaciju  aktivnosti vrtić nastoji što više uključiti roditelje kao svoje partnere. U vrtiću imaju redovne zdravstvene preglede djece 2 x mjesečno od strane pedijatra. Djeca imaju na korištenje igraonicu “Wogoland” koja se prostire na oko 400 m2. Vrtić je pod videonadzorom.

 

Komentari

Share.