fbpx

Postoji razlog zbog kojeg bi djeca trebala spavati u kinderbetu do treće godine

0

PRESELITI dijete iz kinderbeta u dječji krevet za mnoge je važan korak u odrastanju, ali pokazalo se da ne treba žuriti. Naime, prema zaključku provedenog istraživanja za djecu je bolje da u kinderbetu spavaju do treće godine, a to ima prednosti i za roditelje.

Zaključak istraživanja objavljenog u časopisu Sleep Medicine je da djeca koja su do treće godine u kinderbetu imaju bolje navike spavanja, a i roditelji će se bolje naspavati.

Istraživanje je promatralo navike spavanja djece iz Velike Britanije, Australije, Amerike, Kanade i Novog Zelanda. Pokazalo se da kasnije seljenje iz kinderbeta u dječji krevet ima pozitivan utjecaj na san, a može pomoći i u prevenciji mrzovoljnog ponašanja koje je uobičajeno za djecu u toj dobi kada su umorna.

”Istraživanja provedena tijekom posljednjeg desetljeća pokazuju da zdrav san utječe na životni vijek, a posebno je važan u djetinjstvu”, izjavila je autorica istraživanja Ariel Williamson za Reuters Health.

”Za odrasle je kinderbet kavez, ali djeca na njega tako ne gledaju. Ona vole male prostore u kojima se osjećaju sigurno i udobno, a to možete uočiti ako ih promatrate kad se igraju: često se smještaju ispod stolova ili u velike kutije”, pojasnila je pedijatrica Lisa Meltzer koja nije bila uključena u istraživanje.

Ako imate dijete mlađe od tri godine koje se penje po ogradici, stručnjaci savjetuju da nabavite podesiv kinderbet u kojem se podloga za spavanje može namjestiti niže, a u konačnici će to biti bolje i za dijete i za roditelje.

index.hr

Komentari

Share.