Piletina u umaku od rajčice

0

¼ manje glavice luka
1 manja mrkva
1 pileća prsa
1 maleni krumpir
1 jušna žlica biljnog ulja
1 manja rajčica

Kratko pirjajte luk i mrkvu u biljnom ulju, dodajte piletinu i krumpir narezane na sitnije komade te sve zajedno pirjajte 3 minute. Dodajte nasjeckane rajčice i prelijte sokom od rajčice. Kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta. Pri završetku kuhanja, usitnite štapnim mikserom sve sastojke.
Dobivena kašica iznosi cca 250 ml.

INFORMACIJE
Za bebe od 10 mjeseci.

NUTRITIVNI SASTAV
Luk je izvanredan izvor kroma.
Mrkva je vrlo bogata vitaminima A i K te beta karotenom.
Piletina je odličan izvor bjelančevina i vrlo dobar izvor niacina.
Biljno ulje (suncokretovo ulje) izvanredan je izvor vitamina E i omega-6 nezasićenih masnih kiselina.
Slatki krumpir/batat je izrazito bogat beta karotenom.
Rajčica je izvanredan izvor vitamina C, A i K.

Izvor: www.mojapapica.com

Komentari

Share.