fbpx

Petogodišnjak s albinizmom postao model za dječju odjeću

0

PETOGODIŠNJI Elijah Enwerem je dječak upečatljivog izgleda. Ima svijetlu kožu i bijelu kosu. Naime, od rođenja ima albinizam što znači da njegov organizam ne može stvarati pigment melanin.

Dječak nije shvaćao zbog čega ljudi zure u njega i zbog čega izgleda drugačije pa mu je mama Lucy Dawes napravila Instagram stranicu na kojoj je objavljivala fotografije kojima je htjela dokazati koliko je poseban. Smatrala je da bi ga neke tvrtke mogle angažirati kao modela što se na koncu i dogodilo.

Elijah je potpisao prvi ugovor i sudjelovao u kampanji poznatog brenda, a upravo je to utjecalo na njegovo samopouzdanje.

“Željela sam da shvati da je upravo zato što izgleda drugačije poseban. Kad je ušetao u trgovinu i ugledao svoju fotografiju na zidu, ostvarili smo cilj. Samopouzdanje mu je toliko poraslo da danas sretno i zadovoljno komunicira s ljudima i više se ne skriva”, ispričala je Lucy Dawes za portal Metro.

Dječak je stekao puno novih prijatelja, a sljedećeg vikenda upoznat će još jednog dječaka s albinizmom te će zajedno sudjelovati u jednoj kampanji.

“Od malih nogu su svi govorili da bi trebao biti model. Govorili su mi da ga upišem u agenciju koja traži djecu modele pa sam odlučila pokušati”, dodala je.

Elijah je unatoč iznenadnoj popularnosti i dalje običan dječak. Ide u školu i pokazuje suosjećanje za druge.

“Slavio je rođendan i rekao mi da je pozvao dječaka za kojeg nikad nisam čula. Ispostavilo se da je riječ o njegovom vršnjaku s posebnim potrebama kojeg nitko nikad ne poziva na rođendanske proslave pa je on to odlučio učiniti. To pokazuje kakav je”, zaključila je ponosna majka malog modela.

index.hr

Komentari

Share.