Pet načina da bebi olakšate nicanje prvih zubića

0

Nema ništa slađe od bebice kojoj su izrasli prvi mliječni zubići, no da bi se došlo do tog trenutka koji ćete ovjekovječiti na obiteljskim fotografijama treba proći puno gnjavaže i slinjenja.

Stoga vam donosimo pet savjeta kako pomoći svojem mališanu da što lakše prebrodi ovu fazu odrastanja. Naravno, pri ruci je uvijek dobro imati kakvu igračku za žvakanje za ‘hitne intervencije’.

1.       Tražite li trenutno olakšanje upotrijebite vlastiti prst kojim ćete pritisnuti desni na mjestu gdje niče zubić. To će bebici donijeti privremeno olakšanje, a za vas bi, kad zubići niknu, moglo biti i prilično bolno iskustvo.

2.       Kuhinjska krpa ili komadić flanela namočeni u hladnu vodu ili čaj od kamilice također će pomoći umiriti nadraženo zubno meso.

3.       Smrznuti štapići krastavca, banane ili kakve druge krute hrane koju beba voli učinkovito i brzo će olakšati njezine muke sa zubićima koji rastu. Pri tom je važno imati dijete na oku kako bi izbjegli rizik gušenja hranom.

4.       Vanilija je još jedan odličan i prirodan način da umirite bolne desni, a bebi bi se mogao svidjeti i sladak okus ove ‘terapije’. Razrijedite malu količinu čistog ekstrakta vanilije hladnom vodom i lagano time izmasirajte desni.

5.       Ohladite metalnu žlicu, ne u zamrzivaču jer tada bi se mogla lijepiti za jezik i nepce. Ostavite ju neko vrijeme u frižideru i ponudite bebi za žvakanje.

Imate li dodatnih savjeta i provjerenih preporuka svakako nam javite.

Izvor: http://www.pitajmamu.hr

Komentari

Share.