Pet djeci omiljenih stolica

0

Lagano, šareno, lako prenosivo i udobno – to su osobine na koje treba obratiti pažnju kada se bira namještaj za djecu.

Bilo da je to soba za igranje, radna soba ili dvorište, djeca vole zanimljive komade namještaja. Evo i ideja za buduće kupovine.

Veselo i slikovito

Dječije stolice sa likom iz crtanog filma, omiljene bajke ili životinje uvijek su dobar izbor za najmlađe. Neka to budu lagani komadi, mekih ivica i zanimljivog dizajna. Mališani će biti oduševljeni.

Izdržljivo

Ovakav namještaj izrađen je od posebne pjene koja je veoma lagana i izdržljiva. Praktični komadi u veselim bojama mogu biti složeni u uglu ili raspoređeni u dječijoj sobi. Izaberite namještaj koji može izdržati dječija igranja, bez opasnosti od povrijeda.

 

Praktično

Svi smo mi kao mali obožavali stolice na ljuljanje, pogotovo ako su, kao ova na slici, imale oblik konjića. Na ovakvoj stolici dijete će sjediti satima i uživati. To i jeste najvažnija svrha dječijeg namještaja.

 

Udobno

Dječija „lazy bag“ vreća visoko kotira među željama mališana. Djeca vole šareni dizajn i mekoću, te osjećaj „zavaljenosti“, a vreće za sjedenje/ležanje ispunjavaju sve to. Idealna za dječije igraonice ili prostor ispred TV-a.

Inspirativno

Za ovakvim stolom i stolicama u dvorištu djeca mogu da sjede, sanjare i igraju se. Isti ovaj namještaj može biti iskorišten i u enterijeru i vani, jer je njegova otpornost na kišu i sunce velika. Ovakve stolice u obliku pečurke klinci će obožavati.

Izvor: www.enterijer.ba

Komentari

Share.