fbpx

Pet čudnih simptoma trudnoće koji su ustvari potpuno normalni

0

Ponekad u paketu s trudnoćom dolaze i neke neobične stvari. Naravno, mislimo na simptome koji bi vas mogli pratiti dio ili pak cijelu trudnoću, piše index.hr.

Višak sline

Mnoge žene se tijekom prvog tromjesečja žale kako im se u ustima nakupljaju ogromne količine sline. Toliko da im ponekad slina ometa normalan razgovor. Ovaj problem često je povezan s jutarnjim mučninama pa je dobra vijest da bi trebao nestati već u drugom tromjesečju.

Krvarenje iz nosa ili krvarenje desni

Promjena razine hormona može utjecati i na povećanje dotoka krvi u nosnice ili pak učiniti vaše zubno meso značajno osjetljivijim nego dosad. Ovi simptomi najizraženiji su u drugom tromjesečju.

Sindrom gniježđenja

Instinkt za čišćenjem i reorganizacijom životnog prostora osjetit će mnoge trudnice. To je način na koji vam vaše tijelo i podsvijest najavljuju da stiže beba pa ne čudi što se ovaj sindrom najčešće javlja pred sam kraj trudnoće.

Snažnija kosa i nokti

Uživajte dok traje! Naime, veća razina estrogena i povećana cirkulacija osiguravaju dodatne hranjive tvari vašoj kosi i noktima pa postoje velike šanse da ćete već na početku trudnoće primijetiti kako su puno snažniji nego inače.

Crveni dlanovi i stopala koji užasno svrbe

Tijekom trudnoće vaša se koža rasteže i to ne vrijedi samo za trbuh koji naočigled raste. Povećan dotok krvi u kožu i viša razina estrogena su najvjerojatniji razlog za crvene dlanove i svrbež kože. Ipak, ovaj simptom nije uvijek bezazlen pa ako se stanje počne pogoršavati, trebali biste posjetiti svog doktora.

Komentari

Share.