Palačinke od samo 3 sastojka

0

Ovo su palačinke od samo tri jednostavna sastojka. Možete ih kombinirati i jesti kao slane ili pak slatke.

Ne sadrže gluten, dodatna ulja, jaja, soju i rafinirani šećer.

Trik kod njihove pripreme je visoka temperatura tave prije i tijekom samoga pečenja. U tavu dodajte malo ulja i s tom količinom masnoće pecite palačinke sve dok ne potrošite smjesu.

Pecite manje palačinke jer je zahtjevno okretati ih kad su velike i tanke.

Također, važno je znati kada okrenuti palačinku – obratite pozornost na rubove. Kada počnu poprimati zlatnosmeđu boju, podignite ih lopaticom. Ako je tijesto spremno, ono će se lagano okretati.

Čini li vam se da je tijesto zalijepljeno, posebice u sredini, pričekajte još malo pa tek onda okrenite palačinku.

U ovom receptu jaje smo zamijenili lanom, koji u tekućini poprima gelastu strukturu te povezuje smjesu.

Ako tijekom pečenja primijetite da je smjesa pregusta, slobodno dodajte vode dok ne dobijete željenu teksturu za izlijevanje.

Potrebni sastojci:

Suhi sastojci:

1 šalica zobenog brašna
2 šalice zobenog ili bademova mlijeka
1 žlica mljevenog lana
kokosovo ulje po želji za prvih nekoliko palačinki

I još…

sezonsko voće
grčki jogurt
domaći namaz od lješnjaka

Priprema:

U mikser prvo stavite sve suhe sastojke pa izmiksajte do brašnaste strukture. Dodajte mlijeko i miksajte još nekoliko minuta pa ostavite tijesto da malo odstoji. Nakon toga još malo miksajte. Tako ćete dobiti glatku smjesu i lan će se početi još bolje vezivati.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Zatim je maknite s vatre i dodajte malo ulja. Potom u tavu počnite ulijevati oko 60 ml smjese i pritom lagano kružite tavom kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila.

Palačinke pecite sa svake strane po nekoliko minuta, dok se rubovi ne zarumene, odnosno dok ne budu spremne za okretanje.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite cijelu smjesu.

Palačinke poslužite uz kombinaciju sezonskog voća i namažite ih nekim domaćim čokoladnim namazom ili grčkim jogurtom.

Izvor: http://alternativa-za-vas.com

Komentari

Share.