OVO JE NAJBOLJA BOSANSKA KAJGANA IKAD!

0

Vikend je uvijek pun dobre hrane. Ako me pratite već duže, znate da volim eksperimentisati s omletima i kajganama.

Tako je bilo i proteklog vikenda. Testirao sam kako da dobijem ukus kajgane kojeg nikad neću zaboraviti i moram priznati da je pronađen. Za ovaj recept će vam trebati, osim jaja, suho meso i dimljena paprika. Da, dobro ste pročitali, dimljena paprika. Navukao sam se na dimljenu papriku i dosađivat ću vam s ovim začinom u budućnosti, ali stvarno je preukusan. Recept pročitajte ispod fotografije.

Sastojci:

– 3 jajeta
– čajna kašika dimljene paprike po želji
– prstohvat bosiljka
– suhog mesa po želji
– maslac
– hljeb

Priprema:

1. Isjeckajte suhog mesa po želji i prepržite na maslacu.

2. Kada je meso isprženo, u tavu “ubijte” tri jajeta, i mješajte.

3. Zatim dodajte začine (dimljenu papriku i bosiljak) i još miješajte.

4. Dok pržite kajganu, tostirajte hljeb. Nakon što je tostiran, stavite malo maslaca na hljeb i stavite na tanjir.

5. Kajganu servirajte na tost uz cherry paradajz.

Uživajte!

Take Me To Food

Komentari

Share.