Okupite obitelj i prijatelje uz ukusne vegetarijanske ražnjiće

0

Sezona je pripreme hrane na roštilju, čestom pratitelju okupljanja, rođendanskih proslava i zabava na otvorenom.

Za tu priliku pripremite delicije vegetarijanskih ražnjića, za prste polizati, koji će jednako oduševiti i djecu i odrasle.

Šareni, ukusni, zdravi, hrskavi – svi epiteti opisuju ovu finu i brzu deliciju čiju kombinaciju možete mijenjati, ovisno o tome kako koje povrće dolazi na red u sezoni.

Sastojci za 4 osobe: 

  • 4 tikvice
  • 2 žute paprike
  • 100 gr šampinjona
  • 100 gr mini (šeri) rajčica
  • 4 glavice bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, začini po želji (ružmarin, timijan, bosiljak, origano…)

Priprema: 

Tikvice, bijeli luk i papriku operite, papriku očistite od koštica i sve narežite na srednje velike kocke. Gljive očistite ubrusom i narežite na polovice.

Povrće i gljive posložite na štapiće za ražnjiće, premažite maslinovim uljem i začinite po želji.

Pecite na roštilju dok povrće ne omekša i poslužite dok su ražnjići još topli.

Uživajte i dobar tek!

Izvor: alternativa-za-vas

Komentari

Share.