fbpx

Odmor u Drašnicama

0

Planove za more 2013. smo počeli jako rano, još za vrijeme hladnih zimskih dana počeli smo se dogovarati oko destinacije. Željeli smo izbjeći frku od prošle godine, kada smo se dogovorili i otišli na more u roku 10 dana, tri para sa malom djecom, i moram reći da je bilo prelijepo iako je bilo spontano.

Uprkos velikim planovima na kraju smo samo nas troje preko Ferijalnog saveza rezervisali i uplatili Hotel Sunce u Drveniku. Čuli smo da je jako lijepo i da ima super plaža za djecu. Prvi dio odmora smo bili kod suprugovih u Srbiji, i dva dana pred polazak na more suprug je primio poziv iz Ferijalnog saveza koji nas je sa žalošću informisao da je kolegica pogriješila i dva puta izdala naš apartman, te su nam velikodušno ponudili neki zamjenski hotel u Makarskoj ili Trpnju. Odbili smo i preko prijatelja došli do ovog hotela Plaža u Drašnicama (za one koji nikad nisu čuli kao mi – Drašnice se nalaze na pet minuta prije Tučepa).

Mi smo bili smješteni u apartmanskom naselju iza hotela, na samom vrhu naselja, do kojeg se dolazi putem dvije serpentine i ukupno 70 stepenica (moj muž je brojao, ja sam bila previše zadihana svaki put), sreća ne odjednom. Tako da smo kolica i stvari za plažu držali u autu, a gore smo nosili samo neophodno. Nije preporučljivo za trudnice, sa malom djecom i muževima sa srčanim oboljenjima.

hotel plaza

Sobe su sa starim namještajem, peškiri se mijenjaju svaki dan, a posteljina na zahtjev. Drašnice su jako malo mjesto, standardno sa jednim malim Konzumom koji radi do 20h. Hrana u hotelu je bila jako dobra, doduše doručak onako – mazalice, hrenovke, jaja,sir, tako da smo dječak i ja stalno mazali putera i meda. Večera je bila jako dobra, domaća supa svaki dan, glavno jelo po izboru od tri ponuđena i desert.

Naša glavna zamjerka je što plaža od hotela nema prirodnog hlada, nego suncobrane, a popodne hlad bi pravio zid od hotela, generalno u cijelom mjestu nema hlada. Tako da smo mi svaki dan poslije doručka isli u Tučepe, jednom u Živogošće, i tamo provodili dan do povratka na večeru, i uživali u mirisu borovine.

Ko voli mala mjesta, gdje nema mnogo gužve, i po mogućnosti dobije sobu u prvom redu hotela mislim da bi se mogao lijepo odmoriti u Drašnicama. Ako volite puno šetati kao mi, onda ipak ne.

By Bebinjo

Komentari

Share.