fbpx

Odgoj djece ili karijera + darivanje

0

Odgoj djece ili karijera?

Šta odabrati?

Da se nađete pred ovakvim izazovom, šta bi ste vi odabrali?

Razgovarali smo sa mama Slađanom koja nije morala da bira između  odgoja djece ili karijere, a kako je to ona izbalansirala i kako organizuje svoj jedan radni dan, pročitajte u nastavku.

Biti mama je najljepša uloga u životu svake žene. Ja sam mama 13. – ogodišnjeg Uroša, osmogodišnje Une i najmlađeg Vuka ( 2,5 godine).                                                                                                                                    Veoma sam ambiciozna i presrećna sam što ne moram da biram između porodice i karijere. Naprotiv, posao je procvijetao, upravo kada sam bila u drugom stanju sa svojim 3. djetetom. Radim posao Sales Leadera u Avon kompaniji i on mi je omugućio da gradim biznis iz svoga doma, igraonice, dok šetam svoju bebu…  Najviše sam ponosna na to što sam svoje dijete dojila dvije godina i radila. Ni jednodnevna putovanja, koje Avon organizuje za svoje Lidere, nisu me spriječila u dojenju.

Moja Avon priča započinje prije 4. godine, kada mi je prijateljica objasnila prednosti koje imaju članovi Avon kluba. Uz kafu i druženje sa prijateljima, vrlo lako sam skupila svoji prvu narudžbu.

Prvi parfem koji sam dobila kao poklon dobrodošlice i dalje čuvam, jer mi mnogo znači. Pored parfema ostvarila sam i popust odnosno zaradu. Ubrzo od malog  nesesera imam prepun  kofer kozmetike.

Najviše me privuklo što sam posao prilagodlia sebi. U 7.mjesecu trudnoće ja sam se bukvalno zaposlila.

Počela sam od malog ali sam zacrtala cilj – da  stignem do plate koju sam imala a taj san sam  vrlo brzo i ostvarila.

Zahvaljujući Avonu, upoznala sam puno prijatelja, osnažila i ohrabrila mnogo žena da krenu mojim stopama.

Moj jedan radni dan počinje u 6 sati. Starije dvoje djece budim, doručkuju i odlaze u školu. U međuvremenu suprug i ja pijemo jutarnju kafu, dogovaramo se o dnevnim obavezama i on odlazi na posao. Oko 8 časova najmlađi sin se budi i on traži jutarnju dozu maženja. Doručak i kreće avantura s obavljanjem kućnih poslova. Popodnevno spavanje je u 13 sati i tada sam slobodna za svoj posao. Obično tada organizujem sastanke i sve što je vezano za obavljanje van kuće. Tada uskače baka servis, moja velika podrška. Vrijeme spavanja i ja tada volim da pročitam neku knjigu  ali ne čitam kao ranije, jer me brzo savlada san. Pored čitanja knjiga, obožavam da vozim bicikl, i kada je lijjepo vrijeme stavim najmlađe dijete u sjedište za bicikl i uživamo u vožnji.

 Suprug i ja se trudimo da, bar jednom u godini imamo mini odmor za nas dvoje. Život sa troje djece je uzbudljiv i nikada ga ne bih mijenjala. Kako djeca rastu, tako i pomažu u svemu.

Danas sam presrećna jer sam pored majke i domaćice postala uspješna poslovna žena. Imam jedan veliki tim, koji je moja druga porodica. Što mogu svojoj djeci otići na roditeljski, na priredbu, odvesti na treninge.

Najviše se veselim skorašnjem putovanju u Veneciju, koje nam je omogućila naša kompanija.

Cilj i dalje imam. Kristalno jasan i znam da ga mogu ostvariti uz trud i rad. Nije ovo nikakva bajka, nego realnost. Samo je potrebno da budemo otvoreni prema novim idejama i ljudima koji nam nude priliku da zaradimo.

I na kraju, mama Slađana ima poruku za sve žene:

“Ako ne pokušaš, nikada nećeš ni saznati šta bi bilo da jesi..”

        

                                            

       

_____________________________________________________________________________

Kompanija Avon nedavno je lansirala i nove Epic ruževe za usne i u to ime odlučili smo obradovati 5 mama sa po jednim ružem za usne.

Princip je jednostavan.

■ Like instagram i FB stranicu gugu.ba i avon.ba
■ Podijelite objavu (javno),
■ Označite 2 prijatelja u komentar objave na FB gugu.ba

Igramo se do 09.02.2018. do 12:00 kada ćemo nasumičnim izborom odabrati 5 sretnih dobitnica.

Sretno svima!

___________________________________________________________________________

Sretni dobitnici ruža za usne koji poklanja Avon Cosmetics su:

  1. Selma Halilović
  2. Sanja Simikic
  3. Elma Idrizovic
  4. Azira Korlatović
  5. Amir Mehicic

Molimo dobitnike da nam se jave u FB inbox stranice, kako bismo dogovorili preuzimanje nagrada :).

Komentari

Share.