fbpx

***OBJAVA DOBITNIKA*** Pronađimo Super tate – Druga sedmica

0

„Tate su najobičniji muškarci, koje je ljubav pretvorila u superheroje, avanturiste, pričatelje priča i najbolje pjevače. „

                                                                                                                                                               Pam Brown

Vrijeme je da proglasimo i Super tate za drugu sedmicu darivanja.

Stiglo nam je jako puno zanimljivih priča o super tatama, sve ih dijelimo sa vama, a za ovu sedmicu smo odabrali tri  Super Super Tate.

  1. #GuguSuperTata Adnan

This slideshow requires JavaScript.

2. #GuguSuperTataAdi

Svaki muškarac može da bude otac, ali baš svaki. Čak i djetetu koje nije biološki njegovo. Otac može biti odgovoran. Može ići djetetu na roditeljske sastanke, može pratiti napredovanje djeteta, može biti zabrinut  bolešću djeteta…takvi su očevi.

Tate su već druga priča. Nije svaki otac tata, kao što nije ni svaki tata otac, jer tatom te proglašava dijete. Tata je titula koja se mora zaslužiti. Koliko god je lako definisati oca, toliko je teško odrediti kada se otac pretvara u tatu.

Zato želim pisati o jednom tati, pravom pravcatom tati, našem tati, super tati koji se zove Adi.Iako je u avanturu zvanu roditeljstvo krenuo na kraju svojih tridesetih i iako mu se život promjenio iz temelja, tim više što je od jednom dobio dvije bebe, majstorski se, vjerujem da ni on ne zna kako, uhvatio u koštac sa svim. Nema tu puno filozofije! Najveći izazov su mu bili prvi mjeseci. Većinu vremena mu je bilo teško, ali kaže da u isto vrijeme nijednu sekundu umora, ljutnje, nespavanja i prepirki s mamom (sa mnom) ne bi mijenjao ni za što na svijetu. Stalno priča o Emi i Maku kao da nitko drugi od njegovih prijatelja nema djecu, ili u najmanju ruku kao da su svima drugima djeca zabremedet.

Brzo je naučio koji proizvod za bebe čemu služi, kako se koristi i gdje se može kupiti, preuzeo je brigu o bebama kako bih se ja mogla u miru otuširati i milion malih drugih stvari koje ne mogu čak ni nabrojati. On je moja desna ruka, nekada je mama čak i više od mene. Najsigurnija sam kad on ostane s bebama, tada mirno mogu završavati svoje druge obveze za taj dan. On je pravi lav, na kraju krajeva mora i biti jer biti super tata lavovski je posao!

3. #GuguSuperTata Vedad

“Svaki muškarac može postati otac, ali potrebno je malo više da se bude tata!” (Anne Geddes)

Naš tajuša, kako ga mi zovemo, je super tata jer nas dvije super voli, super mazi a malu princezu i posebno razmazi 🙂

Kada pogledate njih dvoje vidite čistu ljubav, a tek kada čujete njeno ushićenje kada ga vidi, e to već ostavlja bez riječi.

Majra za svoj prvi rođendan, koji je sutra , želi da svog tajušu obraduje titulom Super Tate i tako mu uzvrati za svu njegovu ljubav i pažnju.

Mama Nejra i princeza Majra

Ovosedmičnim dobitnicima naš sponzor Lino će dodijeliti poklon pakete, a pozivamo vas da nam i dalje šaljete vaše priče, fotografije ili video zašto je baš vaš tata super tata, jer sljedeće sedmice biramo nove Super tate i šaljemo nove nagrade :).

Komentari

Share.