fbpx

Nolina design mali brend koji odiše maštom i nježnošću

0

Priča o Nolini design kreće od oktobra 2017. godine. Iz puno ljubavi, pažnje i predanosti nastaju uspomene koje nemaju cijenu. Vrijedne ruke  Nikoline Samardžić, stvaraju čudesne stvari za vaše najmilije koje ćete sigurni smo čuvati na policama svog ormara zauvijek.

Nikolina kaže da je brend još uvijek mali, ali velika količina emocije i kreativnosti ne manjka.

O čemu smo to pričali sa Nikolinom pročitajte u nastavku.

1. Zasto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put?

Nakon završetka studija, ljubav me vratila u rodni grad. Nakon udaje, bila sam svjesna da kreću mnoge obaveze i željela sam prvenstveno da poboljšam finansijski status, jer je muž radio sam.

Poznata je činjenica da je u našem gradu teško doći do posla, samim tim i ostvariti neophodne prihode za život. Nisam od onih koji čekaju godinama na odgovarajuće radno mjesto, već sam uzela stvar u svoje ruke i stvorila sebi posao koji je spoj lijepog i posla u struci.

Ideja se rodila još davno prije toga. Uvijek sam uživala da pravim unikatne poklone za svoje najdraže. I onda se rodilo moje kumče i poželjela sam da joj ostavim uspomenu za cijeli život. Nastao je moj prvi poster, sa slikama i podacima sa njenog rođenja. Par mjeseci poslije, pomislila sam: “Zašto ne bih radila nešto slično? Da pokažem znanje koje sam stekla, ali ujedno da pravim nešto lijepo za druge ljude koji žele neobične poklone za svoje najdraže?” Tako je nastala Nolina desgn. Napravila sam fejsbuk stranicu i instagram profil, puna volje i želje za radom, krenula sam sa borbom da osvojim srca sa svojim projektima.

2. Po čemu je brand prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Nolina design je prepoznatljiva po usklađenosti detalja i boja, sve po zahtjevu kupca. Što zamisle, ja sam spremna da realizujem najljepše što mogu. Želja mi je bila da pružim svakome ko mi da priliku uredan rad, kvalitet i tačnost. Također, smatram da je jako zanimljivo što ni jedan rad nije isti osim naravno ukoliko se to traži. Svaki je priča za sebe i za osobu kojoj je namjenjen.

Za sada u ponudi imamo u ponudi par proizvoda: uramljeni posteri za sve prilike, kartice uspomena, naljepnice za flaše, vezice za cucle, a odnedavno i pozivnice za vjenčanja i rođendane, kao i zahvalnice za goste. Ne planiram da tu bude kraj… 🙂

Kada sam počela sa radom, ideja je bila da radim samo uramljene postere za bebe, karte rođenja. Međutim, ponuda se proširila kako su mi ljudi dolazili sa raznim prilikama za koje su im trebali pokloni. Tako su nastali posteri za rođendane, za mladence, za prijatelje, za uređenje dječije sobe, za godišnjice veze ili braka, čak sam jednom prilikom radila poster za odlazak u penziju. Postavila sam se tako da sam bila spremna za rad na bilo koju temu koju mi predlože. Sa posterima za bebe sam počela, a nastala je široka primjena mojih postera, za razne prilike i uzraste.

Zatim sam poželjela da uvedem još par proizvoda. Jedan od njih su vezice za cucle. Dugo sam bila u potrazi za materijalom, a i danas sam jer želim da budu još ljepše i neobičnije, ali i prepoznatljivije jer je na našem tržištu to čest proizvod.

Želja za radom je rasla i danima sam planirala šta još da ubacim, a da kupcima bude zanimljivo. Došla sam na ideju da su pića uvijek neizostavan dio čestitki za bilo koji povod. Zašto ne bi i to bilo personalizovano? Usklađene boje, detalji, posveta i naljepnice za flaše su bile u ponudi bez razmišljanja.

Četvrti proizvod nastao u mojoj maloj radionici su kartice uspomena. Namjenjene su za fotografisanje beba sa mogućnošću unosa važnih datuma za bebine prve trenutke (rođenje, prva riječ, prvi korak, prvi zubić…). Ukupno ih ima 27 (15 kartica bebinih prvih trenutaka i 12 kartica za bebinih prvih 12 mjeseci). Čuvaju se u personalizovanim kutijicama na koje se može staviti slika ili ime bebe, njih pravim ručno. 🙂

Odnedavno u ponudi su još pozivnice za vjenčanja, za rođendane, zahvalnice za goste.

Većina proizvoda se radi na papiru. Dizajn koji pripremim se štampa na visokokvalitetnom 300g papiru jer se sve svodi na kvalitet i lijep izgled.

3. Ukratko mozete li nam objasniti vaš način rada od narudžbe do dostave?

Većina proizvoda se radi po narudžbi. Sve počinje sa dogovorom, saslušam sve želje po pitanju detalja, boja i namjene. Zatim dam par svojih prijedloga za koje smatram da bi im se dopali. Svaki put prije štampe i slanja pošaljem kupcu sliku kako izgleda rad, ako je potrebno napravim izmjene po želji, ali to nije čest slučaj.

Jedino kartice uspomena uvijek imam na stanju, samo što kutijice u kojima se nalaze mogu da budu sa slikom i imenom, pa se to radi po narudžbi.

Od narudžbe do isporuke prođe oko dan-dva ako je u pitanju moj grad, za BiH i SRB do 7 dana traje izrada i isporuka, a za ostale zemlje do 15ak dana zbog dostave. Praktikujem plaćanje pouzeću za BiH i SRB,a za ostale zemlje unaprijed.

4. Šta je vaša najveca inspiracija u radu uopceno i kako se pripremate za nove kolekcije ili kako razvijate vaše nove proizvode?

S obzirom da su moji prvi radovi bili namjenjeni bebama, mogu reći da su mi one i sada najveća inspiracija, kao što su mi ti radovi i dalje najdraži. Nekako odišu maštom i nježnošću.

Vremenom, kako su pristizale nove ideje za rad, to mi je postala dodatna inspiracija, sve te žene(još uvijek su one moje najčešće mušterije 🙂 ) koje mi daju šansu da napravim nešto posebno za njihove najdraže. Dale su mi vjetar u leđa sa riječima: “Oduševljena sam!” ili “Mama je plakala od sreće kada je vidjela poster!”. Takve riječi nemaju cijenu i motivisale su me da napredujem i budem još bolja.

Radove pripremam tako što izaberem detalje i određene boje koje bi se najbolje uklapale i vodim se u tom pravcu, osim ako neko nema neke određene zahtjeve po tom pitanju. Izbjegavam teške i tamne boje, uglavnom su to neke nježne i pastelne nijanse.

Baš ovih dana smišljam neki novi projekat, nadam se da će naići na pozitivne reakcije kao ovo do sada.

5. Možete li nam reći nesto više o vasim daljim planovima i ciljevima?

Svjesna sam da ima dosta radova ovog tipa na tržištu. Cilj mi je da budem posebna, da se moji radovi prepoznaju i da svaki kupac bude zadovoljan. Radim i na novim proizvodima koji bi uskoro trebali ugledati svjetlost dana.

Neka vrijeme učini svoje, ali ja mislim da sam na dobrom putu da ostvarim svoje planove. 🙂

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Bila sam prijatno iznenađena pozitivnim reakcijama kada sam prvu put online predstavila svoje radove. Svaki novi proizvod je za mene uspjeh, svaka mušterija kojoj se dopadaju moji radovi, ali i komplimenti koji pristižu.

Volim ovo što radim, a svaka podrška i riječi hvale stave osmijeh na lice i novi su vjetar u leđa.

Više detalja i informacija možete pogledati na fejsbuk i instagram profilu:

Instagram: https://www.instagram.com/nolina_design/?hl=en

Facebook: https://www.facebook.com/nolinadesign/

This slideshow requires JavaScript.

 

Komentari

Share.