fbpx

Nedjeljna priča: Rodila sam dječaka, zatim blizance, zatim trojke. Ovo je moja jedinstvena porodica

0

Moje ime je Lucia i imam jedinstvenu priču. Moj suprug i ja nismo imali planove za veliku porodicu. Moja prva trudnoća, dobila sam dječaka. Moja druga trudnoća, dobila sam blizance. Zatim, na moje iznenađenje, treća trudnoća, dobila sam trostruke djevojke.

Život je užurban i pretrpan, ali ja jednostavno volim svoju veliku porodicu. To mi nikad nije bio životni plan, ali sada, ne bih htjela drugačije. Volim biti mama.

Prvo, dobili smo sina, i bili smo tako sretni što smo odgajali porodicu. Zatim, kad smo saznali da imamo blizance, bili smo toliko šokirani da nismo mogli prestati da se smijemo na ultrazvuk pregledu.
Onda, kada smo saznali da imamo trojke, nismo mogli da pričamo. Mi to jednostavno nismo mogli da shvatimo. Bilo je to tako nadrealno.

Trojke su stigle u 35. sedmici i život je postao super užurban. Dojenje tri bebe bio je veliki izazov, ali uspjeli smo.

Pripremanje svih šestero za izlazak je dugo trajalo. Priprema je bila ključna. Na svu sreću, moja je mama živjela blizu nas i ona je mogla pomoći.


Također, gubljenje dodatnog vremena kada bismo izašli u javnost, kada svi žele razgovarati s vama kada vide trojke i blizance.

Pitanja su ponekad bila vrlo lična i stalno su se ponavljala, ali ne možete kriviti ljude da su toliko zainteresirani.

Jednom nas je neznanac pitao, da li može da poljubi jednu od mojih trojki. Šta? Ne !!

Takođe, tipična pitanja poput „Da li su identična?“, „Kako uspjevate?“, „Da li su prirodna?“, „Jeste li znali da imate trojke?“ Ta su pitanja dolazila sa svih strana … svo vrijeme.

U početku nije bilo vremena za mene, ali uživala sam u šetnji sa trojkama u kolicima i dječacima na njihovim biciklima.

Bilo je to moje vrijeme za opuštanje. Moja trostruka kolica bila su sjajna, ali bila su velika… i ne, nisu se svugdje uklapala.

Sjećam se da sam prvi put otišla u zoološki vrt sa djecom i nismo mogli da uđemo kroz kapiju.

Srećom, uspjeli smo iskoristiti vrata za dostavu, iza ugla. Naviknete se na takve izazove.

E sad, djeca su starija, život je i dalje užurban, ali drugačiji.

Radim honorarno kao fotograf, a djeca su u školi. Još uvijek imamo vremena za obiteljski odmor koji nam je najdraža stvar. Često se radujemo provođenju vremena zajedno istražujući nova mjesta.

Lucia Staykov, Newborn Photographer in Adelaide, Australia

 

Komentari

Share.