fbpx

Naše ljetovanje u Crnoj Gori – Ulcinj by Mlada mama

0

Bilo je malo teško odlučiti koji dio Crne Gore da posjetimo. Pretraživali smo internet stranice i ispitivali prijatelje koji su imali priliku da ljetuju na toj destinaciji. Ništa me nije toliko zadivilo kao sljedeći tekst pronađen na jednoj internet stranici:

” U zemaljskom raju, na dugim pješčanim plažama, u sitnom zrnastom pijesku ostavite svoj trag. Azurno plavetnilo, trska, drvene kućice i tek poneki restoran-splav u robinzonskom stilu… Prepustite se suncu i tišini koju zapljuskuje šum talasa. Pronađite svoje mjesto na razuđenoj obali, u nekom zalivu, zatonu, na ostrvu, hridi, grebenu … Prostora za pustolovinu ima napretek – Ulcinj “.

Odmah smo odlučili da će to biti naša sljedeća destinacija.

Pri odabiru apartmana, osim prihvatljive cijene, pažnju smo obraćali i na posjedovanje kuhinje i kupatila. Pronašli smo putem interneta jedan takav smještaj.
ulcinj3
Prvo nas je privukla cijena, a to je 8 eura po osobi, a zatim i ovo ostalo što smo tražili. Nismo ni slutili da će apartmani EKI u Ulcinju pružiti toliku udobnost i raznolikost. Nalaze se u blizini borove šume, iznad Male plaže u Ulcinju. Samim tim, hladovina je zagarantovana svima onima koji imaju djecu ili samo vole uživati u hladovini. Njihova jedinstvena lokacija, okružena prelijepom prirodom pružaju mogućnost da se u izuzetno prijatnom ambijentu odmorite na pravi način. Svaki apartman ima dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo, kuhinju, trpezariju i veliku terasu. Svi apartmani imaju klimu, tv, internet i veš mašinu.
ulcinj1
15 minuta je udaljena plaža kao i veliki broj manjih stjenovitih plaža u podnožju borove šume. Što se tiče ishrane, apartmani nude samo doručak, ali u blizini se nalaze restorani.. Mi smo sami kuhali, pa se nisam toliko ni raspitivala o restoranima i ponudama. Ljubaznost osoba koje su nas dočekale su na zavidnom nivou. Od pripremljenog parkinga do obilaska apartmana u svim mogućim smjerovima J . Važna stvar je ta da djeca ne plaćaju boravak, mislim do 12 godina,i to je jedna velika prednost. Što se tiče plaže, mmmm. Baš kao što je i opisano u tekstu koji nas je ovdje i doveo: duge pješčane plaže, azurno plavetnilo mora, sunce i tišina. Ovo sve bih stavila pod veliki plus, i još nešto, pri dolasku iz Crne Gore saznali smo da sam u drugom stanju. Sreći nije bilo kraja. Minus je taj što tada nismo imali dijete, ali evo sada su našem dječaku 4 mjeseca i u septembru planiramo ponovni odlazak u Ulcinj, u isti apartman, ali ovaj put nosimo krevetac, da takav veliki apartman ispunimo dječijim mirisom, smijehom i igrom. Dijete će nam sigurno uživati na divnoj plaži, u hladovini i maminoj kuhinji!
JEDINO ON, NAŠ DJEČAK JE NEDOSTAJAO TE 2012.GODINE…

Komentari

Share.