fbpx

Naš odmor u Tučepima

0

Za privatni smještaj smo se odlučili čim je počeo razgovor oko toga gdje ćemo na more, jer za mene –  novopečenu majku tada male bebe od 6,5 mjeseci koja je tek započela sa dohranom najbitnije mi je bilo da joj mogu nešto domaće skuhati. Razgovarali smo sa dosta roditelja i na kraju se odlučili za Tučepe. Do tada sam ih izbjegavala, jer sam ih nekako smatrala previše „isfuranim“…svi bi u Tučepe. Međutim, čim smo proveli jedan dan tamo shvatila sam zašto su Tučepi toliko omiljeni. Za mene je to jedna od ljepših plaža na kojima sam bila. Smještaj smo našli po preporuci prijatelja koji su također bili sa malom bebom – apartmani Mravičić.

Na more smo išli u septembru i tu su bile samo porodice sa djecom. Smještaj nam je bio odmah blizu plaže pa smo se mogli bez problema vraćati i uspavljivati curicu, ja bih napravila obrok za nju, malo se odmorila, sve u svemu baš smo uživali. Smještaj je bio odličan, imali smo kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu, spavaću sobu, kupatilo i terasu. Naše kupatilo nisu čistili, ali smo peškire uzimali po potrebi jer su tako organizovani da je to sve lako dostupno svim gostima.  

Septembar je odličan za boravak na moru sa malom djecom jer je tada manja gužva, manje su vrućine, a posebna pogodnost su i manje cijene.

Jedini minus tadašnjem boravku na moru je što nam curica nije baš nešto previše spavala, valjda je to za nju tada bilo puno doživljaja.

Slijedeće godine smo se vratili u Tučepe, taj naš apartman nije bio slobodan pa smo uzeli studio apartman koji su nam nudili. Također je bio lijep ali ni približno komoditetu koji smo imali godinu ranije. Doduše tad sam ja već bila trudna ponovo tako da svoje tadašnje bubice ne uzimam u obzir. 

Iz dosadašnjeg iskustva kažem da sa malom djecom malo veći apartman više nije luksuz već potreba.

 By Aquarius

kuhinja

Komentari

Share.