fbpx

Nakon borbe sa neplodnošću, mama najavila svoju trudnoću IVF lijekovima

0

Moj cilj nije da se radi o meni, nego da bude o zajednici muškaraca i žena koji se bore s ovom bolešću i da pružam potporu.

Macy Rodeffer je 23-godišnja fotografkinja iz Illinoisa. U martu 2012. godine, nakon tri mjeseca braka sa svojim suprugom Tylerom, saznala je da je trudna. No, sedmicu kasnije je pobacila, rekla je za BuzzFeed News. U ljeto 2013. godine, doznala je da je ponovno trudna, ali je imala spontani pobačaj rano u trudnoći.

U decembru iste godine, par je odlučio otići specijalisti za plodnost. Tamo je, rekla je Rodeffer, par saznao da će muški faktor neplodnosti, IV stadij endometrioze i velika cista na njenom lijevom jajniku učiniti vrlo teškim da iznese punu trudnoću.

Nakon što je uklonila cistu, Rodeffer se odlučila podvrgnuti in vitro oplodnji u potrazi za svojim snom da ima dijete. U procesu prolaženja kroz tretman, napravila je Instagram i blog gdje je pratila svoje putovanje i nudila mjesto za potporu i resurse parovima koji proživljavaju istu stvar.

Nakon godina liječenja, u januaru ove godine je saznala da je trudna. Presretna što je napokon trudna, Rodeffer je odlučila uključiti svoje IVF lijekove i injekcije u fotografiji najave svoje trudnoće.

“Znam koliko najave trudnoće bole nekoga ko prolazi kroz neplodnost”, rekla je. “Bila sam odlučna u tome da moja objava ne pokazuje samo moju radost i zahvalnost, nego i borbu kroz koju je trebalo proći”.

Buduća mama na kraju je rekla da želi pokazati drugim ljudima koji se bore sa neplodnošću da ih podržava. “Želim da znaju da nisu sami i da, uprkos bešćutnim komentarima za koje znam da dobivaju svaki dan, postoje mnogi drugi koji ih razumiju”.

Komentari

Share.