fbpx

Najzdraviji doručak

0

Najzdraviji doručak za djecu i odrasle: očistite tijelo od toksina i izgubite 11 kilograma u mjesecu. Bilo da želite smršati ili samo hraniti se zdravo, ovo je idealno za Vas.

Prema mnogim nutricionistima, ovo je jedan od najkvalitetnijih i najzdravijih doručka ikada napravljenih, pa ako tražite idealan doručak, prestanite sa istraživanjem. Ovaj doručak sadrži vitamine i minerale koji imaju mogućnost da poboljšaju izgled vaše kose i kože, stabilizuju metabolizam i ojačaju vaš imuni sistem. Ovaj recept će vam pomoći da se oslobodite svih toksina i nečistoća iz organizma i potpuno očistite crijeva.

Ovaj recept eliminiše probleme vezane za ljenjost crijeva i konstipacija, stabilizuje težinu i ubrzava sagorijevanje masti i kalorija. Ako pijete ovaj napitak 30 dana, možete očekivati da izgubite između tri i jedanaest kilograma.

Vaša koža, nokti i kosa postaju privlačniji i podmlađeni, a vi ćete biti svjedoci smanjenja vašeg stomaka!

Sastojci:

Dvije kašike ovsene kaše
1 šolje (250 ml) organskog kefira (možete koristiti jogurt sa niskim sadržajem masti)
Jedna kašika kakao praha
Jedna kašika mljevenog lanenog sjemena
5-7 mesnatih šljiva

Uputstvo:

Pripremite doručak u večernjim satima a jedite ga ujutro. Stavite šljive u posudu i zalijete ih oko 100 ml proključale vode. Pokrijte posudu i ostavite šljive oko deset minuta. Uzmite još jednu posudu i stavite ovsenu kašu, kakao i laneno sjeme u njega. Poslije toga, sipajte kefir i miješajte sastojke.

Pažljivo isjeckati slatke šljive na male komade i dodajte ih u smješu. Dobro je koristiti blender za ovaj zadatak, jer ćete na taj način dobiti pire.

Miješajte sve sastojke i spremite ih u frižider. Ujutro, uzmite posudu i jedite ukusan i zdrav doručak. Prve pozitivne rezultate možete očekivati nakon samo jedne sedmice!

Nije neobično da doživite čudan osećaj u crijevima poslije prvog dana, ali ako nastavite drugi dan da jedete ovaj doručak, osjećaj treba da nestane.

Izvor: http://ekobih.com

Komentari

Share.