fbpx

Naida Bojnakova – Sada je Aras moj prioritet a za sve ostalo ako se nađe vremena

0

Ukoliko pratite Instagram i Youtube kada pomenemo ime bojnakova sigurni smo da ćete odmah znati o kome se radi. Naida je naša najpoznatija youtuberica, koja stvari iz svakodnevnog života na zanimljiv prepričava svima nama kroz Instagram i Youtube. Prije nekoliko godina udala se za poznatog menadžera i prevodilaca kluba Barana Bojnakova, a nedavno je postala i mama preslatkog dječačića Edina Arasa.

Za portal gugu.ba s Naidom smo pričali kako se snašla u ulozi majke, koliko joj vremena Instagram i Youtube oduzimaju, te koja je to tajna uspješnog braka.

1. Majčinstvo je sigurno jedna od najljepših uloga koju jedna žena može doživjeti. Možete li nam ukratko reči šta za Vas znači  majčinstvo?

Mnogo puta sam dobila slicno pitanje i nikada zapravo nisam mogla dati konkretan odgovor jer taj osjecaj je zaista nemoguce opisati. Majcinstvo je zaista nesto najljepse što jedna žena moze doživjeti.

2. Da li Vam je bilo važno da održite idealnu težinu tokom trudnoće i poslije poroda?

Da. Uvijek sam vodila računa o tome tako da se tokom trudnoće to samo nastavilo. Kada naučite da jedete zdravo a ne da držite dijete, onda to postane vas stil života i trudnoća mnogo toga neće promijeniti. Jedino što sam u trudnoći količinski mnogo više jela ali, opet, zdravu hranu što je rezultiralo tome da ne dobijem mnogo kilograma. Poslije poroda se to malo promijenilo jer nemam uvijek vremena da spremim zdrav obrok pa vrlo često posegnem za nekom konzervom.

3. Prvi susret s bebom majke opisuju na različite načine. Kakvo je bilo Vaše iskustvo?

Nije bilo nešto posebno jer ga se jedva i sjećam. Jako sam osjetljiva na lijekove i s obzirom da su me nakon carskog reza uspavali, ja se tog čitavog dana vrlo malo sjećam…

4. Od vremena kada ste postali majka, šta se to promijenilo u Vašem životu, koliko sada imate vremena za sebe u odnosu na raniji period?

Promijenio se prioritet u mom životu. Sada je Aras moj prioritet a za sve ostalo ako se nadje vremena. Pokušavam naći vremena i za sebe i za posao ali nije uvijek tako lako, pogotovo kada nemam pomoć. Sreća mi je pa sam jako brza i energična pa stignem mnogo šta.

5. Koliko vremena Vam oduzima vođenje instagram profila a koliko Vam je pomogao i na koji način?

Instagram oduzima jako malo vremena ali youtube kanal i komunikacija sa saradnicima oduzima itekako mnogo vremena. Mjesec dana nakon poroda sam se vratila svojim obavezama sto mi je pomoglo da se ne osjećam depresivno jer to je najcešći problem sa kojima se majke susreću. Dakle, pokušala sam sam dokazat sebi da mogu i sa bebom raditi ono sto sam radila i kada nisam bila majka.

6. Postoji li neka tajna uspješnog braka, neki recept koji bi podijeli s našim čitaocima?

Mnogo, mnogo, mnogo uzajamnog razumjevanja i podrške za partnerove želje, interese pa čak i neke sitne gluposti. Jednostavno, sto manje zamaranja sitnicama.

Komentari

Share.