fbpx

Möller’s Omega-3 prijatelj Vašeg zdravlja!

0

Jedan od vodećih dobavljača i proizvođača, Orkla Health, već 160 godina radi u službi zdravlja. Rezultat tradicije, kvalitete i iskustva jesu Möller’s Omega-3 proizvodi.

Među omega-3 masnim kiselinama, DHA (dokozaheksaenska kiselina) i EPA (eikozapentaenska kiselina) su posebno važne. Ovo su najduže omega-3 masne kiseline, koje su u hiljadama studija dokazane kao dobre kiseline za naš organizam. U prirodi glavni izvori EPA i DHA su morski izvori, zato su Möller’s proizvodi nastali kao produkti mora.

Neke od novijih znanstvenih studija pokazuju da dovoljan unos DHA osigurava pravilan razvoj kognitivnih funkcija djeteta, te smanjuje rizik od preranog poroda i postporođajne depresije. U nastavku donosimo neke od zaključaka studija:

  • četverogodišnja djeca čije su majke uzimale Möller’s Omega-3 Baby tokom trudnoće imala su bolje rezultate testova inteligencije od djece čije majke nisu uzimale DHA,
  • novorođenčad sa većom razinom DHA u krvi imala su veći raspon održavanja pažnje od novorođenčadi s nižim razinama DHA u krvi,
  • DHA znatno poboljšava kognitivni razvoj novorođenčadi i dojenčadi,
  • u krvi majki sa postporođajnom depresijom utvrđene su niže razine DHA,
  • veća je tjelesna masa i masa mozga u djece majki sa višom količinom DHA u krvi,
  • uočena je pozitivna korelacija između dovoljnog unosa DHA i mentalnog razvoja djece,
  • DHA pozitivno utječe na oštrinu vida,
  • kod djece s poremećajem pozornosti (ADHD), disleksijom i dispraksijom zabilježen je deficit DHA.

U skupini djece koja su uzimala Möller’s Omega-3 Kids uočene su promjene u koncentraciji, pažnji, sposobnosti usvajanja znanja, radnoj memoriji, vizualnoj obradi informacija i sposobnostima imunološkog sistema. U velikom istraživanju osnovnoškolske djece u Engleskoj pokazalo se pak, kod djece koja imaju slabije razvijene sposobnosti učenja, stručnjaci redovito pronalaze manje razine omega-3 masnoća.

U smislu potencijalne koristi za zdravlje zapadnog svijeta, na priču o omega-3 masnim kiselinama vjerojatno će se jednog dana gledati kao na najvažniju priču u povijesti modernog nutricionizma. Uloga omega-3 masnih kiselina važna je za čovjekovo zdravlje tokom cijelog života.

Zaštitite Vaše zdravlje i zdravlje Vaših najmlađih uz Möller’s Omega-3 Citron, Möller’s Omega-3 Kids i Möller’s Omega-3 Baby!

Komentari

Share.