fbpx

Mollers Omega-3 idealna zaštita tokom cijele godine

0

Omega-3 masne kiseline predstavljaju dragocjene masnoće za naše zdravlje. Sve ćelije trebaju omega-3 kiseline da bi organizam normalno funkcionisao.

Omega-3 masne kiseline i vitamine A,D i E potrebno je unositi tokom cijele godine.

Razlozi su višestruki!

Omega-3 masne kiseline veoma su bitne od samog začeća djeteta i dalje tokom razvoja. Masne kiseline nalaze se u membranama svih stanica organizma, a kod fetusa čine čak 60% ukupne suhe tvari moždane mase. Da bi se postigao adekvatan nivo omega 3 masnih kiselina koje su potrebne za dijete, trudnica bi trebala da unese 400-600mg DHA omega 3 kiseline. Mollers Omega-3 Baby u jednoj dozi nudi potrebnu dnevnu koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i vitamina A, D i E potrebnih za majku i dijete.

Razvoj ploda u posljednja tri mjeseca trudnoće i djeteta u prvih nekoliko godina života ključni su za razvoj mozga, a time i kognitivnih funkcija. Zanimljivo je da novorođenče, kada dođe na svijet, teži samo 5% tjelesne mase odrasle osobe, dok   mozak novorođenčeta ima gotovo 70% veličine mozga odrasle osobe.

Mollers Omega 3 Baby doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju fetusa kao i normalnoj srčanoj funkciji. Uz Mollers Omega 3 Baby obezbjedit ćete dovoljne količine omega 3 masnih kiselina za trudnice, dojilje i vaše bebe i time omogućiti pravilan razvoj vašeg djeteta od samog začeća.

Da bi organizam sintetizirao vitamin D pod utjecajem sunca potrebno je biti izložen suncu u periodu kada je najveća dostupnost UVB zraka koje su odgovorne za stvaranje vitamina D. To je period dana od 10-15h. U tom periodu preporuka je koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Krema sa zaštitnim faktorom 8 smanjit će proizvodnju vitamina D za čak 95% dok sa faktorom 15 i do 98%.

Omega 3 masne kiseline odlična su zaštita od štetnog djelovanja sunca. Sinergija Vit D iz prirodnog izvora kao što je Mollers Omega-3 i vitamina D dobivenog djelovanjem sunca sinergistički djeluju i smanjuju rizik od kancera dojke.

Zaštitite Vaše zdravlje i zdravlje Vaših najmlađih uz Möller’s Omega-3 Baby.

Möller’s Omega-3 Baby za Vaše bebe,  trudnice i dojilje.

Za više informacija posjetite:

http://shop.medimpex.ba/Proizvodi/Detalji/mollers-omega-3-baby-250ml/956

https://www.facebook.com/orklamollersomega3/

Komentari

Share.