fbpx

MINI BEBOLINI – čarobni unikati za najmlađe

0

I kada novopečena mama pomisli da je sve pripremila za dolazak bebe na svijet koji s tolikim nestrpljenjem i radošću očekuje, uvijek ostaje pitanje je li to sve i da li je nešto možda i zaboravila.

Često se u toj žurbi oko benkica, siperčića i kapica nekad zapostave neke druge sitnice koje pružaju dodatnu sigurnost i udobnost vašeg mališana.

„Mini bebolini“ u svojoj radionici krije mnoge lijepe uzorke i stvarčice – dekice, jastučiće, ogradice za krevetiće i to sve prema želju i nahođenju kupca.

Vi birate, a Mini bebolini ima strašan žiri od dvije šestogodišnje blizanke i nema šanse da Vaš proizvod dođe do vas, a da se njima ne svidi i da ga one ne odobre!

Stoga možete biti sigurni u kvalitet i estetski dojam ovih proizvoda.

Jedna divna mama je, u slatkom iščekivanju svojih blizanki, imala želju da ih dočeka na poseban način i da im pripremi nešto što druge bebe nisu imale.

Svoj hobi je pretvorila u dodatni posao, a svoju ljubav prema šivenju i patchworku u neponovljive, unikatne i nadasve čarobne proizvode koji su potrebni svakoj bebi.

Vaša beba će biti sretna što je ušuškana u toplu dekicu razigranih boja u čije detalje je utkano puno ljubavi! Mame su redom oduševljene, a i bebe!

Još je bolje to što sami možete učestvovati u osmišljavanju i kreiranju dekica i ogradica, možete birati kombinacije boja i uzoraka, ali jedno je sigurno – kvalitet je zasigurno na vrhunskom nivou, kao i sigurnost i udobnost vašeg djeteta.

1. Zašto ili kako ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put?

U mojoj porodici se generacijski šilo, baka je bila šnajderica, mama modni dizajner – tako da su ručni rad  i šivenje fascinacija odmalena. Moje druženje sa tekstilom i šivenjem je, uz završen fakultet ekonomije, bilo uglavnom u domenu hobija. Uživala sam u tome da stvaram unikatne odjevne predmete, jer se oni nose na neki poseban način. Međutim, u trudnoći sam se zaljubila u šarene patchwork dekice i ogradice, pa su tako prve koje sam radila bile dio pripreme za moje bebe. Uživala sam u tome da im stvaram i dočekam ih sa nečim što nema niko. Kada su krenule u vrtić, vratila sam se svojoj singerici, odlučna da svojim šarenim dekicama, ogradicama i jastučićima obradujem neke druge mame i njihovu dječicu.

2. Po čemu je Mini Bebolini prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Mini Bebolini je jedinstven, prije svega, po načinu izrade. Svaki i najsitnij detalj, oblačić, uho i šapa zečiča, točkić i brodić, nastaju isključivo ručnom izradom. Svaki djelić mora da se iskroji, obradi, podupla, prevrne, ispegla, prohefta pa tek onda zašije. Desetine djelića (a nikada nisam imala ni vremena ni hrabrosti da ih sve prebrojim) se kao mozaik sklapaju u motive, motivi u čitave dječije priče. Neke ogradice i dekice se stoga rade i po desetak dana. Volim još i reći da pričam priče šarenim krpicama, stvaram junake prepoznatljive na prvu, sve ono što dijete fascinira od najranijeg doba. Spomenut ću i to da su moji unikati, dekice, ogradice i jastučići, rađeni od čistog i najfinijeg pamuka. Motivi se ne reckaju iz nekih postojećih dezena – isto tako nisu ni štampani, čime je zagarantovano da ne postoji ništa što bi moglo biti štetno za dječije zdravlje. Za punjenje se koristi antialergijski vatelin, koji uvozim iz Austrije.

3. Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada od narudžbe do dostave?

Mini Bebolini je jedinstven još po nečem. Jedinstveno je i to, što mame (morat će se ovdje prepoznati i tetke, i kume, i mamine najbolje prijateljice koje naručuju moje unikate) imaju priliku da učestvuju u osmišljavanju svake dekice i ogradice. Ja prvo osluhnem koja je njihova zamisao, pravim skicu i onda je dorađujemo skupa. Svako da ponešto od svoje kreativnosti i tada nastaju stvarno prava mala čuda. Mame tako imaju priliku da prate čitav proces nastanka naručenog, i koliko god unaprijed znale šta se radi i šta bi trebalo da bude finalni rezultat, rijetko da na samom kraju izostane momenat oduševljenja.

Onoliko koliko moji proizvodi moraju biti funkcionalni – teško je zamisliti novorođenče u krevecu bez ogradice – toliko moraju biti i dekorativni, pa se često dešava da se dekice, jastučići i ogradice uklapaju u postojeći enterijer sobe, šiju uz specifičnu boju zidova, kreveta i sl. Akcenat je na individualnosti i tome da se ispune sva pojedinačna očekivanja.

4. Šta je vaša najveća inspiracija u radu uopćeno?

Posebno inspirativni momenti su bile reakcije mojih djevojčica, pogotovo kada su bile manje, tj. to kako i s kojim divljenjem su one doživljavale dekice i ogradice koje sam radila… Znala bih tada da će to biti i reakcija djeteta za kojeg je dekica rađena. Inspiracija su mi i mnoge kreativne mame, koje su u međuvremenu postale moje stalne mušterije i kojima je u praksi da poklone za rođendane i babine naručuju u mojoj radionici. Motivišu me i uvijek neke nove ideje kao novi izazovi

5.Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima?

Daću sve od sebe da Mini Bebolini ostane i dalje odabrano za odabrane. Na jednoj strani moja rukotvorina, jedna-jedina, unikatna i neponovljiva, na drugoj strani deseci i milioni identičnih industrijskih primjeraka. I dalje ću se truditi da svaku ideju pretočim u jednistven predmet i uživat ću u tome, što me ponajviše i inspiriše, da je sve više onih koji spoznaju njegovu vrijednost kao takvog.

Posebni uspjesi su to što svoje unikate i izvozim, imam svoj shop na jednoj od najvećih evropskih berzi unikata. Vani, morat ćemo svi priznati, unikat ima nešto drugačiji status, daleko bolje vrednovanje, i pa samim tim i cijenu.

Odškrinite vrata čarobne „Mini bebolini“ radionice i uvjerite se i sami:

https://www.facebook.com/Mini-Bebolini-121732614582843/

https://de.dawanda.com/shop/minibebolini

Komentari

Share.