fbpx

Majka dijeli mirni trenutak sa svojim prvorođenim djetetom prije poroda

0

Fraza “slika vrijedi hiljadu riječi” možda nikada nije bila istinitija nego što je to dok gledate ovu emocionalnu sliku majke koja grli svoje prvorođeno dijete za rastanak prije nego što je djevojčica morala napustiti rađaonicu da bi njena mama rodila novog brata ili sestru.

mana-beba-zagrljaj

Fotografija je nedavno postala viralna jer je savršeno uhvatila taj gorkoslatki osjećaj dobrodošlice vašeg drugog djeteta na svijet.

Iako imati novu bebu jeste uzbudljivo, teško je zaboraviti činjenicu da vaše prvo dijete više neće biti vaše jedino dijete. Možda zvuči očito, ali to je promjena u dinamici koja može biti vrlo emocionalna za neke majke.

Druga mama je izjavila kako ju je pogled na ovu sliku prisjetio na njezinu, vrlo sličnu situaciju:

Kako sam stiskala svoje prvorođeno dijete. To će biti zadnji trenutak da je ona moja jedina beba. Zauvijek. I dok jedva čekam da pozdravim svoju novu bebu, moje srce se slamalo. Osjećala sam se potpuno slomljeno iznutra. Nisam je htjela pustiti. Ikada.

Ali ja samo mogu zamisliti da žena na slici želi uvjeriti i sebe i svoje prvorođeno dijete da bez obzira na sve, sve će biti u redu. Dok se porodice neizbježno mijenjaju tokom vremena, ljubav ostaje konstantna.

 

Izvor: Cosmopolitan

Komentari

Share.