fbpx

MAJINE ČAROLIJE by Marizela Begičić – lutke su zakon 😊

0

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put?
Odluka za moj rad došla je prvenstveno iz razloga jer sam željela, na neki način, poboljšati finansijski status porodice, jer je muž radio sam. A drugi razlog je ljubav moje kćerke prema lutkici koju ima od rođenja, koju sam joj ja sašila. Ona danas ima devet godina, a ljubav prema lutki nije iščeznula. To me je potaklo da takvu lutku i ljubav dobije svako dijete.

2.  Po čemu je brand prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Krenula sam prije dvije godine da radim samo lutke. Lutke su inače moja strast i ljubav, no prema zahtjevima mamica i dječice, ponuda se proširila na nekoliko artikala. Pa sam tako pored lutkica radila tihe knjige, za sve uzraste djece, zatim dekorativne jastuke, a u posljednje vrijeme i personalizirane jorgančiće i šatore za igru. Materijali koje koristim su isključivo pamuk i antialergijski materijali, jer želim da pored izgleda i kvalitete pružim i siguran proizvod.

3. Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada od narudžbe do dostave?

Svi proizvodi koji se mogu vidjeti na mom profilu su isključivo narudžbe i želje dječice i njihovih roditelja. Da li je to objašnjena skica ili pak nacrtana, uglavnom, mame se jave sa idejom koju razradim do detalja i uradim proizvod po želji. Što se tiče dostave, na području Tuzle imam ličnu dostavu na adresu, a za dalje gradove brzu poštu.

4. Šta je vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije ili kako razvijate vaše nove proizvode?

Inspiracija dolazi iz dosadašnjeg iskustva i potreba jednog djeteta. Tako pripremam jednu kolekciju brendiranih lutkica koje će se prodavati u setovima. Pa će tako dijete imati priliku da odabere izgled same lutke, boje i dezene i vrstu garderobe, raznih dodataka, kao što su ljubimci za tu lutku, razni asesoari poput kišobrana, posteljine, kreveta, garderobera, šatora za lutku i sl. Također uz lutku ići će po jedna slikovnica, koja će opisivati razvojni put te lutke, kroz maštovitu avanturu pojasnit će djetetu kako i odakle je doputovala do svog odredišta, odnosno do određenog djeteta.

5. Kako se kreću cijene vaših proizvoda i možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima?

Što se tiče cijena, one variraju u odnosu na zahtjeve kupaca, ali ono što je statično su naprimjer šatori, cijena je 90KM za šator, podlogu u šatoru i jedan jastučić po želji. Dezene biraju kupci, a što se tiče kvaliteta, platno šatora je pamuk, kao i podloga i jastučić koji je punjen antialergijskom kuglicom, a oklagije šatora su od netretiranog bambusa.

Što se tiče planova, cilj je što više proširiti ponudu, istrajati na tržištu kao prepoznatljiv i kvalitetan brend koji radi za dječiju radost.

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Svaki moj novi projekat je samim tim i uspjeh, jer do sada je praksa pokazala da svakim novim proizvodom otvaramo nova velika vrata iz kojih se rodi mnoštvo manjih i tako rasprostiremo mrežu proizvoda, a svi oni su zamišljeni i izrađeni od dječije mašte.

Za kraj bih da poručim svima koji u sebi pronađu želju za kreativan rad, da prate svoje instinkte, da prate želje kupaca i uz malo truda, a puno ljubavi i mašte, ostvarit će svaki zacrtani cilj. Ja jesam J

Pogledajte Marizeline čarobne rukotvorine i saznajte više na facebook stranicama:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008525438760

https://www.facebook.com/majinecarobnerukotvorine/

This slideshow requires JavaScript.

 

Komentari

Share.