fbpx

Korak do lijepe i zdrave kože

0

Nakon 25-te godine života proizvodnja novih ćelija kože polako opada i koža postaje manje elastična. Regeneracija ćelija  postaje sporija i koža postaje sve tanja i osjetljivija.

Procesom starenja organizma dolazi do umanjene proizvodnje kolagena. Kako bi usporila početne znakove starenja, italijanska kompanija ESI razvila je Collagenix sa 5000 mg morskog kolagena po bočici.

Šta je kolagen?

Glavna komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva.

Kolagen tip 1 čini 75 % naše kože. Njemu trebamo biti zahvalni za toniranu, mekanu, elastičnu i zdravu kožu. Nedostatak kolagena vremenom dovodi do pojave bora i drugih znakova starenja kože.

Šta nam je činiti?

Starenje kože se ne može zaustaviti ali se  može usporiti nadoknadom i stimulacijom proizvodnje kolagena.

Danas postoji više načina da se to postigne a jedan od najučinkovitijih je oralna upotreba tečnog kolagena. Nekada se u kozmetičkoj industriji upotrebljavao kolagen izdvojen iz životinjskih ćelija, međutim iz zdravstvenih razloga, zamijenio ga je morski kolagen.

Esi Biocollagenix® sadrži nutrijente koji imaju krucijalan značaj za zdravlje kože. Formulisan sa visokom dozom pročišćenog hidroliziranog morskog kolagena  tip 1 sa 5000 mg po napitku, hijaluronskom kiselinom, resveratrolom, koncentrovanim sokom borovnice, vitaminom C, bakrom i cinkom.

Biocollagenix®  djeluje stimulativno iznutra i namijenjen je svima koji vode računa o svojoj koži, kosi i noktima.

Doprinosti elastičnosti kože i smanjenju finih linija i bora. Idealan u slučajevima prekomjernog izlaganja suncu, za osobe koji rade u zatvorenom i klimatiziranom prostoru koji dehidriraju kožu. Smatra se kao veoma koristan dijetetski proizvod poslije poroda.

Komentari

Share.