fbpx

KLJUČ ZA BUĐENJE ŽENSKE ENERGIJE

0

Koristite li većinom vašu žensku energiju?

Vaša najveća moć je važa ženstvenost. Ironično, ali nekako naša se ženstvenost izgubila na našem putu ka uspjehu. Iz iskustava koje imamo o ženama iz kojih isijava ženstvena energija kažemo da “zrače ženstvenošću”, a da to nužno ne podrazumjeva seksipil i atraktivan izgled.

Ženstvenošću mogu da zrače žene u svakoj dobi, iz svih društvenih slojeva, rasa, i krajeva planete. Ženstvenost najčešće dolazi od njene spremnosti da bude ranjiva. I svako ko je spreman da bude otvoren reći će da je za to potrebno mnogo više snage (ženska energija) nego što se radi da bi se zaštitilo i zatvorilo (muška energija). Nažalost, u društvu danas rijetko nailazimo na žene koje su izvorno i autentično otvorene, i zrače ženstvenom energijom. Iz naše potrebe da se uklopimo i pobrinemo za sebe i naše porodice, dekadama žene postaju, i sve više, radno aktivne. Ne znam za vas, ali moje iskustvo kad sam počinjala raditi je da kompanije i biznis svijet odašilju poruku:

“Ostavite vaše osjećaje kod kuće”
“Ostavite svoju porodicu (probleme) kod kuće”
“Ovo je mjesto poslovanja, a ne za emocije”
“Morate biti oštri, snažni, i fokusirati se samo na posao”
“Ostvarite cilj, pokažite rezultate. Proizvodite, proizvodite, proizvodite”

I ovo su sve muške direktive; tu nema mjesta za ženstvenost. I šta su žene uradile?
Žene su izvrsne u tome da se adaptiraju i prilagode kada je njihov opstanak u pitanju. Tako su počele nositi mušku masku i koristiti urođene muške alate na poslu. Možda, kao i sve žene, kada osjetite razočarenje, bol, tugu, usamljenost ili frustraciju, posežete za svojom muškom maskom i alatima da bi ste se osjetile “manje povrijeđenima”. A vaša muška maska i alati za koje ste nagrađene na poslu počinju se uplitati i u vaš privatni život.
Maska “ledene princeze” koju smo tako vješto nabacile uplela se u naše intimne veze. S njima se izgubila i naša ženstvenost. Srećom, život je imao plan za mene. Donio mi je nemali broj iskustava koja su me izbacila iz moje muške maske i dopustila mi da na trenutak zasja moj ženski sjaj, dovoljno da ga okusim. To me je povelo na put koji mi je pomogao da ponovo pronađem svoju žensku energiju i spoznam kako je njegovati i pronaći snagu u njoj. Naravno, nisam bila jedina žena zaglavljena u muškoj energiji, i koja se odvojila od svoje urođene, ženske prirode. Zapravo, to je epidemija u današnjem društvu.

Pronaći istinski ženski model je postalo poput pronalaženja bisera, dakle, rijetkost, i to upravo iz razloga što niko žene ne podučava da budu ženstvene. Uvučene smo u šablon u kojem se moramo pobrinuti za sebe, ojačati vlastite snage, voditi sebe, raditi i ostvariti sve što čovjek može biti, imati ili učiniti. I sve je to fantastično – dok nismo “zaglavile”.

Osposobljavanje je odlično, sloboda nužna, ali nezavisnost od muškarca, pogrešan potez. Pogrešan jer zbog samostalnosti i korištenja vlastitih snaga ne dopuštamo da neko učini ništa za nas, iz straha da će nam nešto (naše) biti oduzeto, skrbeći se za sebe do te mjere da nema mjesta za nikoga (muškarca) ko bi činio stvari za nas (kojem je činjenje poput kisika), to je tačka u kojoj naše “muške” sposobnosti dolaze do zida, i povređuju nas više nego nam pomažu. To je taj moment u kojem bivamo “zaglavljene”.

Dakle, šta je ženstvenost i kako joj pristupiti?

pixabay_woman_guess-attic-837156_1920
Proučavam to godinama. Istražujem svoju žensku stranu i godinama sam posvećena kultiviranju iste i podučavanju drugih. Evo jedne istine koju sam pronašla.

Ženstvenost je otvorenost – otvorenost da budemo ranjive.

Čak i muškarac koji voli ženu, dopušta sebi emotivno otvaranje (svoju žensku, nježniju stranu), dopušta sebi da bude ranjiv. Ženstvenost je otvorenost – i to je sve!

Vaša ženstvenost je proporcionalna nivou vaše otvorenosti. Nije riječ o vašoj seksualnosti, ljepoti, vašoj kosi, odjeći, šminki, statusu, uspjehu…

Ženstvenost je u vašoj potpunoj otvorenosti. A vaš okus ženstvenosti je kada se vaša otvorenost podudari s vašom autentičnošću. Vaša autentična ženstvenost ima okus jedinstven vama. Ne mogu se modelirati moj okus ženstvene energije ili nečiji tuđi. Da biste se otvorili svom ženstvenom sjaju on mora biti vaš. Ne možete ga posuditi, kopirati, kupiti. Tačnije, on mora isijavati iz vas, vaše unutarnjosti. Zato to nema veze s vašom odjećom, kosom, šminkom… Ženstvenost nije uska suknja ili boja ruža za usne. Ženstvenost je vaša otvorenost, izražena kroz vaše autentično jastvo.

Zapravo, ne možete biti vaše najautentičnije sebstvo kao žena, osim ako ne živite u vašoj ženstvenosti. Ove dvije snage se prožimaju, nadovezuju, u međusobnoj su zavisnosti. Biti bilo šta drugo nego otvorena u svom ženskom sjaju nije autentično. I to je ono što muškarac osjeća u ženi – njezinu otvorenost. Žena muškarcu ne daje niti jedan drugi signal, nego njen ženski sjaj, koji muškarac, ukorijenjen u zreloj muškoj energiji, može osjetiti na kilometre. Zreli muškarac može vidjeti ženu u kaputi i umotanu u kapu i šal kako prelazi parking i odmah osjetiti je li ona u svojoj ženskoj ili muškoj energiji; on to osjeti. Muškarci imaju radar za žensku otvorenost. Oni možda ne koriste ovaj izraz, ali mogu osjetiti je li žena zrači ili ne, njenu otvorenost.

empath-soul

Neki muškarci upućuju na to da mogu osjetiti da li ona može “učiniti sreću” ili ne. Ako je zatvorena za njega povlačenjem, kažnjavanjem ili nesposobnošću da bude sretna, to muškarac može osjetiti. Kada je zreli muškarac u prisustvu žene koja zrači svojom ženstvenošću, on je pozvan da joj služi. I ne može si pomoći. Tako je graviran, užičen. Ako nemate ovo iskustvo s muškarcima, onda vas pozivam da odgovorite koliko ste otvorene u ovom trenutku, od 1 do 10?

Kada je žena kompletno otvorena prema muškarcu, sposobna da “učini sreću”, spremna biti ranjiva, s pozitivnom namjerom za muškarca u svom srcu, muškarac je pozvan da joj služi. To je njezina najveća moć. Njezina ranjivost. No, kako rekoh na početku, potrebno je mnogo snage i hrabrosti da se bude ranjiv i otvoren; to i jeste razlog što je to tako rijetko.

Žene imaju ogromnu moć, ali ona nije u njihovoj “muškoj” energiji; već kada istinski prihvaćaju svoju žensku energiju. Doživljavajte ovo svaki dan, ovdje i sada, živite ovo. Budite u svom ženskom sjaju u prisustvu muškaraca, supruga, kolega, sinova. Dopustite ima da vas služe, i cijenite ih zbog toga jer naše cijenjenje je njihov kisik, što rezultira i iznosi na površinu najbolje iz njih, i najautentičnije. Kada muškarac osjeti vašu zahvalnost i da cijenite to što je učinio za vas, možete vidjeti, obratite pažnju, i primjetićete svjetlo na njihovim licima kada primi vašu zahvalnost. Može se osjetiti taj trenutak u kojem oni žude za ženom koja cijeni njihovo služenje.

Mnogi muškarci su okruženi ženama koje su suzdržane, kažnjavajuće ili zatvorene za njih. Za takve muškarce iskustvo sa ženskim cijenjenjem i otvorenošću, je kao naći vodu u pustinji. Ne ismijavati ih i cijeniti ih da čine da “dobijete što vi želite” i to će vam biti uzvraćeno jer ćete doživjeti veličanstvo muškarca u svojoj muškosti, koji čini pravu stvar iz integriteta, časti i služenja. Zahvalite im i cijenite zbog toga što i vi uživate u tome.
Muškarci su pozvani služiti ženi u njenoj ženstvenosti. Uđite u svoj ženstveni sjaj, zračite ženstvenost svaki dan, i otvorite se. Ženstvenost je vaša najveća moć. Prihvatite je!

Ako se budete služile svojim vanjskim izgledom i seksipilom vi ćete biti one iskorištene, i služićete. Ako budete koristile svoju unutarnju ženstvenu energiju, vama će služiti.

Izvor: https://revolucijazene.

Komentari

Share.