Kad pomirišem kosicu moje Alte Iman kao da sam pomirisala najljepši parfem. Intervju Emina Husedžinović Ibrahimović

0

1. Za početak nam recite kad ste se odlučili baviti modnim dizajnom? Oduvijek ste znali da je moda Vaša strast ili se želja javila spontano?

Uvijek sam imala sklonost ka estetici. Uživala sam u umjetničkim djelima. Moja mama rahmetli “od malih nogu” vodila me na izložbe.  Najviše sam voljela predmete: matematiku i likovno. Moda jeste moja strast…jer to je i način življenja, a ne samo način odijevanja. Ja živim za modu i od mode, ne samo da volim da kreiram za sebe i druge nego volim da crtam, volim da se bavim uredjivanjem interijera.

2. Gdje najčešće pronalazite inspiraciju za nove kolekcije?

Za stvaranje nove kolekcije možete naći inspiraciju bilo gdje ako ste nadahnuti i imate viziju. Najsigurniji je način da pronadjete modne tendence, izaberete, temu, paletu boja, izaberete adekvatne materijale i linije tj modne siluete. Nazivi nekih mojih kolekcija su: Viktorijanska šuma, Chiaro Scuro, Alta Moda, Metropolis, Pop-art and fashion….to su ujedno bile i ideje za stvaranje tih kolekcija

3. Kakvo je Vaše mišljenje o bh. modnoj sceni?

Promjenjivo…Nekad dostignemo svjetski nivo, a nekad …..Voljela bih da smo na višem nivou.Prvo imamo malo educiranih modnih kreatora,  nemamo modne škole, modne manifestacije treba podići na viši nivo. Počinjem se baviti mišlju da organizujem privatnu modnu školu.

4. Od vremena kada ste postali majka, šta se to promijenilo u Vašem životu, koliko sada imate vremena za sebe u odnosu na raniji period?

Sve se promijenilo…nabolje. Moja kćerka je za mene i mog supruga centar svijeta. Ona je prioritet, sve ostalo je marginalno.

5. Obzirom na to da ste uspješna poslovna žena, recite nam kako usklađujete privatni, odnosno porodični i poslovni život?

Promijenila sam radno vrijeme. Nekad sam radila do 22h navečer, sad do 16h. Ujutro uglavnom ja vodim kćerku u školu, tako da sam na poslu poslije 9h. Ne izlazimo navečer. Provodimo maksimalno vrijeme zajedno “naša mini porodica”.

6. Da li je vama bilo važno da održite idealnu težinu tokom trudnoće i poslije poroda?

U toku trudnoće dobila sam 22kg. Uživala sam pogotovo u drugom tromjesječju. Željela sam da stomak raste. Molila sam Boga da sve prodje u najboljem redu i da beba bude zdrava i nisam uopće razmišljala o mojoj figuri. Trebalo mi je 2 godine da skinem te kile i sad se borim sa kilogramima jer sam gurman.

7. Majčinstvo je sigurno jedna od najljepših uloga koju jedna žena može doživjeti. Možete li nam ukratko reči šta za vas znači majčinstvo?

Kad pomirišem kosicu moje Alte Iman kao da sam pomirisala najljepši parfem. Kad mi kaže :”Mama volim te” sve tegobe nestanu. Kad sam izgubila roditelje ona je bila jedini melem za moju dušu da” rane zacijele” i jedini motiv da nastavim živjeti.

8. Postoji li neka tajna uspješnog braka, neki recept koji biste podijelili s našim čitaocima?

Ne postoji. Osnovna je tolerancija i medjusobna podrška. Život je sam po sebi kompliciran i težak, svaki dan je sporan i može doći do nesuglasica, ali ako se medjusobno volite i poštujete možete prevazići sve probleme.

Hvala Emina 🙂

Komentari

Share.