fbpx

Jeste li znali da svako dojenče ima svoju omiljenu dojku

0

Možda vam se čini da vaše dijete u prvim mjesecima života traži vrlo jednostavne stvari: mlijeko, spavanje i promjenu pelene. No, koliko god bile male, bebe u najranijoj dobi već počnu razvijati svoj ukus, pogotovo kada je riječ o dojenju.

Naime, možda ste primijetili da se vaše dijete više hrani na primjer desnoj, nego lijevoj dojci. Profesionalna babica Cath Curtin kaže, prenosi Mirorr, da za to postoji jako dobar razlog.

“Većina žena više laktira na jednoj strani, nezavisno o tome o kome se radi. Također im je jedna dojka veća, druga manja”, rekla je babica.

Dodala je kako se brinula za žene kojima su se mliječne žlijezde razvile samo na jednoj dojci i nisu imale problema oko dojenja. Osim toga, ako vaša beba odbija jednu dojku, to može značiti da ne može lako vući mlijeko iz nje ili mu ne paše veličina bradavice.

Kada je riječ o nešto starijoj bebi, odbijanje hranjenja na određenoj dojci znači da se količina mlijeka počela smanjivati ili se voli držati na određenoj strani.

Šta učiniti? Curtin kaže da jednostavno poslušate bebine želje jer je svaka beba drugačija i odgovaraju joj drukčije stvari.

Izvor: NET.HR/ZENA

Komentari

Share.