fbpx

Jednostavnim korakom izađite iz postporođajne depresije

0

Povodom obilježavanja mjeseca mentalnog zdravlja, neformalna grupa građana i EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života uz finansijsku podršku Fondacije Mozaik u subotu 19. oktobra organizuje šetnju do spomenika na Banj brdu pod nazivom „Iskoračaj do svjetlosti“.

„Posebnu pažnju u svojim aktivnostima posvećujemo majkama i postporođajnoj depresiji, temi o kojoj se veoma malo priča u našem društvu. Smatramo da je jedan od prvih koraka izlaska iz postporođajne depresije upravo korak. Jednostavnim sloganom „Iskoračaj do svjetlosti“ želimo da poručimo svim majkama da je vrijeme uvijek idealno za šetnju, da izađu vani sa svojim bebama i pričaju o stvarima koje ih brinu.“, poručili su ispred EKO EHO Centra.

Šetnja šumskim putevima, joga, razgovor sa terapeutima i druženje s ljudima u našoj zajednici uz obezbijeđeno osvježenje i hranu čeka sve majke koje u subotu 19. oktobra u periodu od 10.30 do 11:00 časova dođu na okupljanje na okretnici autobuske linije broj 13.

„Pripremili smo i simboličnu nagradnu igru za učesnike događaja. Radujemo se zajedničkom podizanju svijesti javnosti o mentalnom zdravlju u postporođajnom periodu i zajedničkoj podršci majkama i porodicama u našoj zajednici.“, dodala je Aleksandra Marinković ispred neformalne grupe građana koja realizuje projekat.

Više informacija:

Aleksandra Marinković, ekoehocentar@gmail.com, 065/931-842

Komentari

Share.