fbpx

Isolina – ljubav na prvi pogled

0

Prvi dječiji koraci predstavljaju neopisivu sreću roditelja, prijatelje, poznanika, rodbine vašeg mališana. Nema sretnijeg dana nego kada vaš mališan počinje da korača i smjelo kreće u novo istraživanje.

Dolazi period kada čarapice mijenjamo cipelicama.

Ali sigurni smo da za svoju bebu želite nešto novo unikatno a nadasve udobno, zar ne?

Gugu.ba je upravo nešto tako i našao kod mame Dubravke Vujnović Božić koja je  kreirala neopisivo slatke cipelice već sada poznatog brenda ISOLINA. Prve cipelice su bile kreirane za jednu njoj vrlo dragu bebu ubrzo nakon toga poželjela je da njene cipelice nose i ostali mališani. A kako je tekao razvoj ISOLINE od prvih cipelica do danas pročitajte u intervju koji smo pripremili za vas jer …

Za sigurne korake u životu najvažnije su nam dobre cipelice.

Moje ime je Dubravka Vujnović Božić. Majka sam dvoje djece. Po zanimanju sam psiholog. Profesionalno sam usmjerena na rani rast i razvoj, bavim se psihološkim aspektima trudnoće, poroda i prvim godinama roditeljstva. Slučajno ili ne, i moj hobi se tiče naših najmlađih

1. Zašto si se odlučila za kreativni rad i kako je ukratko izgledao tvoj razvojni put?

Izrada prvih cipelica za bebe je  bila, moglo bi se reći, poput igre. Moj suprug se inače bavi izradom kožne galanterije, i upravo on mi je pomogao da napravim jedne cipelice za jednu mnogo dragu bebu. Ja sam imala samo ideju da mu poklonim unikatne cipelice, ali ništa više od toga. Pružio mi je svu moguću pomoć i podršku, i tako su nastale prve cipelice.

Ovo su prve Isoline 😀 I moj dobri drugar Dami 

 Nisam ni sanjala da će me u tolikoj mjeri oduševiti. Jednostavno sam morala da ih napravim još! Ne volim da radim ono što je „već viđeno“, pa sam željela da pravim svoje modele. Prijatelji su bili oduševljeni i to je bio ključni trenutak u kojem sam odlučila da pokušam ponuditi Isoline i onima koji me ne poznaju. Na moju veliku radost, Isoline su prihvaćene sa oduševljenjem. Grupe kreativaca na Facebooku su mi pružile veliku podršku i dale „vjetar u leđa“.

2. Po čemu je ISOLINA prepoznatljiv brend i kome su namijenjeni vaši proizvodi?

Isoline su prepoznatljive po svom dizajnu i materijalu. Radim ih od prirodnih materijala, kao što su koža, vuna i pamuk. Veoma me čini sretnom to što ljudi prepoznaju moje cipelice. Kada ih neko prvi put vidi „uživo“, recimo na nekom sajmu, pa mi kaže: „Ma jesu li to… Isoline“?!“, zaista mi bude puno srce!

                                                     

3. Možete li nam ukratko objasniti način rada, kako izgleda taj put od narudžbe pa do dostave?

Cipelice, za sada, radim po narudžbi. Zimi radim više čizmice, futrovane vunom, a ljeti cipelice sa ili bez pamučne postave i sandalice iz kojih vire prstići. Cipelice su sa mekanim djonom tzv “nehodalice” iako mi majke često javljaju da bebe vole prohodavati u njima. Mekane su i lagane pa ne opterećuju male noge. Takodjer, svaki model/dezen radim u ograničenim serijama jer želim da svaki par bude poseban i unikatan, kao što je svaka beba posebna i jedinstvena.

4. Šta je tvoja najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremaš za nove kolekcije?

U životu i radu najveća inspiracija su mi bebe! Želim da im životi počnu na najbolji mogući način. Njihove nožice trebaju lagane, mekane, udobne i kvalitetne materijale. Polazim uvijek od toga šta ja želim za svoju djecu. Želim sve što prirodnije, i to mora da bude sigurno. Svake nove cipelice su priča za sebe, prve cipele za malog čovjeka. Osjećam se počašćenom da ih baš ja napravim.

5. Možete li reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima za budućnost, te imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa nasim čitaocima?

Veoma sam sretna kada na ulici vidim bebu u Isolinama. Upravo zato uskoro planiram da  Isoline od hobija postanu ozbiljnija priča, i stoga planiram u budućnosti registrovati radnju kako bih imala mogućnost ponuditi ih širem krugu ljudi.

Kako naručiti ove preslatke cipelice i upoznati se s brendom ISOLINA pronađite na njihovoj FB stranici:

https://www.facebook.com/isolinabih/

Komentari

Share.