Ideje za praktične dječije radne stolove

0

Ukoliko imate više od jednog djeteta, a samo jednu dječiju sobu, onda se susrećete sa pregršt problema u funkcionalnom uređenju.

Rješenja ipak postoje, a danas predstavljamo jedno koje se odnosi na radne stolove za dvoje ili više mališana.

Učenje dobrim navikama

Nikada nije rano da svoje mališane počnete učiti navikama kao što su čisto i uredno radno mjesto.

djecija2

Upravo takvi radni stolovi, koje dijeli ormarić sa ladicama i koji su orijentisani ka jednom zidu, mogu da budu sjajan početak novih pobjeda.

djecija8

Ohrabrite ih

Radni prostori ipak trebaju, na neki način, udovoljiti željama i potrebama vašeg djeteta. Ukoliko imate dvoje djece, a prostora samo za jedan radni stol, pitajte ih šta žele. To je prvi korak u izradi stolova.

djecija3

Oni se najćešće izrađuju po mjeri, dok se neki mogu i kupiti direktno u salonima namještaja. Ovdje je naravno presudna uloga u dimenzijama kojima se raspolaže.

djecija4

Izvor svjetlosti

Pri orijentaciji i izradi dječijih stolova veoma je bitno da se ne zaboravi izvor svjetlosti. Na fotografijama su prikazani stolovi gdje izvor svijetlosti dolazi sa prednje strane radnog stola, te je tako radni prostor veoma osvijetljen.

djecija5

Ukoliko imate mogućnosti, izaberite ovu opciju. Ukoliko ipak ne, pokušajte izabrati najbliže mjesto prozoru ili, pak, kupite kvalitetne lampe za radne stolove.

djecija6

Licem u lice

Radni stol “licem u lice” podrazumijeva nešto širu radnu površinu, te orijentaciju radnog prostora koja je usmjerena tako da djeca sjede jedno preko puta drugog. Ova opcija je prilično praktična, ukoliko imate prostor na sredini sobe koji je neiskorišten, ali isto tako poznata i kao ona koja remeti koncentraciju mališanima za vrijeme učenja.

djecija7

U svakom slučaju, izbori su veoma ograničeni prostorom kojim se raspolaže, te tako pri kupovini konsultujte stručna lica, kako biste dobili najkvaliteniji prostor za vaše najmlađe.
Izvor: enterijer.ba

Komentari

Share.