GuGu Vas vodi u SOS Vrtić

0

[quote]Vrijeme je da vaše dijete krene u vrtić, ali teško se odlučiti i odabrati pravi.[/quote]
GuGu reporterka obišla je, za početak, sarajevske privatne vrtiće, predškolske ustanove, edukativne radionice i udruženja u kojima vaše dijete može dobiti odgovarajuću njegu, obrazovanje, razvijati društvene vještine i nezavisnost, te polako i sigurno sazrijevati i veseliti se svemu novom što nauči i otkrije.

Danas Vam predstavljamo SOS Vrtić:

[quote]”Topli dom za svako dijete.”[/quote]

Adresa: Semira Frašte bb
Telefon:  033 465 218
e:  info@sos-ds.ba
w: www.sos-ds.ba
Radno vrijeme: 07:17h cjelodnevni boravak 230,00 KM
Broj djece: Puni kapacitet 90 upisane djece

divider

Odgojne grupe: Tri odgojne skupine: (3-4), (4-5), (5- do polaska u školu). Svaka grupa ima 2  odajatelja + stalno prisutni volonteri.

Programi: Rad po programu ministarstva obrazovanja, engleski jezik, muziko terapija, art terapija i rad sa logopedom.

Ishrana: Vlastita kuhinja gdje se svakodnevno pripremaju svježi obroci (kuharica i pomoćni kuhar). Dva obroka (doručak i ručak) i užina.

Napomena: Trenutno (stanje novembar 2013.) imaju 4 djece sa posebnim potrebama u uzrastima od 3 do 4 godine. Ta su djeca uključena u redovne grupe i sa njima rade i terapeuti. Imaju vlastito dvorište i djeca su vani kada god to  vremenski uslovi dozvoljavaju. U vrtiću je i tzv. „Mooving room“ ili sala za rekreaciju u kojoj djeca imaju fizičke aktivnosti kada je loše vrijeme.
U Društvenom/Resursnom centru ove ustanove mnogo je korisnih aktivosti za podršku djeci o čemu ćemo Vam pisati u narednom periodu na GuGu.ba.

 

 

 

Komentari

Share.