fbpx

Gugu Izlog vam predstavlja BAMBA – djeca su najveća inspiracija…

0

Svakoj mami je najvažnije da je njeno dijete zdravo i sretno.

Da bi se beba pravilno razvijala i  izrasla u zdravog i sretnog malog čovjeka, od najranijih bebinih dana

bitno je da je ništa ne sputava, da se osjeća udobno i ugodno i da može da se lagano kreće.

Udobnost se lako postiže odabirom kvalitetne i prozračne odjeće i obuće koja bebu neće sputavati, nego će je svojim laganim i prirodnim materijalima uspjeti održati aktivnom i zadovoljnom.

Još ako je ta udobnost šarena i razigrana i tako divno usklađena, beba će sama poželjeti da isproba sve kombinacije!

Upravo takva je odjeća Bamba koja je namijenjena djeci različitih uzrasta – od novorođenčadi pa do desete godine života. I to ne samo odjeća, u Bambi možete pronaći jastučiće, dekice, dodatke… sve što zamislite, i to u svim razigranim bojama.

Amra Žužić – Bećirbegović  je mama i dizajnerica Bambe, branda koji je nastao i razvija se u Sarajevu. Radno izložbeni prostor ovog zanimljivog i veselog brenda  nalazi se na Dobrinji, u ulici Franca Prešerna.

1. Zašto si se odlučila za kreativni rad i kako je ukratko izgledao tvoj razvojni put?
Presudan moment za odluku prelaska iz korporacije u samostalni biznis i kreativni rad  je bilo rođenje djeteta, te želja da si sama organiziram radno vrijeme. Kreativnost je oduvijek je bila dio mene i ispoljavala sam je na različite načine, od izrade nakita, torbi, do same odjeće. Uz to maleno biće koje je oplemenilo naš život, odvažila sam se i na dizajn dječije odjeće, krenula korak po korak. Prve sam proizvode predstavila preko društvenih mreža prije tri godine, zatim su počele da stižu narudžbe jedna za drugom, tako da sam nastavila dalje da razvijam koncept koji je već tad dobio ime „Bamba“.

2. Po čemu je Bamba prepoznatljiva i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u tvojoj ponudi…ovdje se također možeš osvrnuti na neke proizvode koji su top za vas i uvijek ih imate u kolekciji i sl…kao i na odabir materijala, kvalitet i slično.

Bamba nudi proizvode koji su veseli i šareni, uvijek  nam je naglasak na razigranom djetinjstvu i udobnosti za naše mališane. Sada već imamo priličan broj proizvoda u ponudi, od  dekorativnih ogradica, jastučića, dekica, vreća za spavanje, pidžama, trenerki, modnih dodataka za bebe i djecu i sl. U samom početku jedan od naših prodavanijih proizvoda je bio siperak sa trakicama za grickanje, i nekako je baš to što i danas imamo u našim kolekcijama. Za sve što proizvodimo trudimo se nabaviti najkvalitetnije materijale, i radimo isključivo sa materijalima koji imaju OEKO tex oznaku, kojom se potvrđuje da isti ne sadrže tvari štetne po ljudski organizam, te su kao takvi apsolutno sigurni za upotrebu.

3. Ukratko, možeš li nam objasniti tvoj način rada od narudžbe do dostave?
Bamba u svojoj ponudi ima već spremne modele i kombinacije određenih odjevnih predmeta, ali ako naši korisnici žele drugačiju boju, dizajn, veličinu i sl., izlazimo im u susret. Naravno, cijeli proces dogovaramo sa našim klijentima.

4. Šta je tvoja najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremaš za nove kolekcije?

Inspiracija u radu mi je prije svega moje dijete, a zatim i druga djeca u našem okruženju. Volim taj nesputani dječiji pokret, sposobnost radovanja stvarima na koje smo mi odrasli zaboravili… Jednostavno, djeca su moja inspiracija. A opet, kolekcije pripremam tako što odaberem određeni spektar boja i kombiniram ih i kombiniram sve dok ne dođemo do željenog i onog što mi se u datom momentu dopada. Nekako, sve su kolekcije opet odraz onoga kako se osjećam i šta bih htjela da prenesem u samoj kolekciji.

5. Kako se kreću cijene tvojih proizvoda, te ili možeš li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima?Cijene ovise od utroška repromaterijala za pojedini predmet, od uložene radne snage i sl. Imamo ih u rasponu od  4 KM pa do 150 KM, opet sve ovisi od toga šta je i šta se kupuje..

Naši planovi za ovu godinu su proširenje proizvodnje i veća suradnja sa domaćim buticima, kako bi naši proizvodi bili dostupniji većem krugu ljudi unutar naše zemlje.

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Od samog starta Bambu gradimo da bude stabilan brand bez puno iznenađenja i oscilacija, i to se zaista pokazalo kao najbolji recept za uspjeh. Prva godina nam je bila svojevrsno testiranje tržišta i osluškivanje šta je to što je potrebno klijentima, u drugoj godini smo više pažnje obraćali na edukaciju našeg tima,  i u sklopu jedne od edukacija osvojili prvo mjesto na STARTUP Akademiji koja je projekat Intera Tehnološkog parka iz Mostara, te smo dobili novčani poticaj za naš biznis.

U prošloj godini smo krenuli i sa našim proizvodima na italijansko tržište, gdje imamo našeg generalnog zastupnika za to, i prvi smo koji smo krenuli ovim putem kao handmade brand iz BiH, na što smo posebno ponosni.

Uvjerite se i vi u šaroliku udobnost ovog brenda:

Link FB stranice: https://www.facebook.com/bambababy13/

Instagram: https://www.instagram.com/bambababies/

Komentari

Share.