fbpx

GinGin – pokreću nas ljubav prema djeci i želja da djeci i roditeljima pružimo kvalitetne i unikatne proizvode

0

GinGin je porodična kreativna radionica koju čine dvoje mladih roditelja a koja se bavi proizvodnjom najfinijih stvari za bebe i djecu. Pokreću ih dvije stvari, ljubav prema djeci i želja da djeci i roditeljima pruže proizvode izrađene od kvalitetnih materijala i unikatnih, veselih dezena. Uvijek u potrazi za novim, ljepšim i kvalitetnijim materijalima, te konstantno smišljaju nove proizvode i teže da obogate ponudu. 

O čemu smo to razgovarali sa GinGin timom pročitajte u nastavku 🙂

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Prije otprilike dvije godine našli smo se u situaciji da smo htjeli našem djetetu da kupimo veseo i lijep pokrivač ali nismo mogli da nađemo ni jedan koji nam se potpuno sviđao. Najveći nedostatak tadašnje ponude dječijih pokrivača, dekica i sličnih proizvoda bili su dezeni i boje koji po našem mišljenju nisu bili dovoljno dječiji i dovoljno veseli. Pošto smo bili razočarani tržišnom ponudom i pošto sam već znala šiti, odlučila sam da taj pokrivač napravimo sami. Po završetku tog pokrivača rodila se ideja da se time bavimo, te da tako roditeljima djece sa naših prostora omogućimo da kupe stvari za svoju djecu koje su vesele, moderne i kvalitetne, a cijenom pristupačne. Tako smo krenuli u potragu za materijalima za prvu kolekciju (tople dekice), a vremenom smo proširili ponudu proizvoda. Prodaju smo ispočetka vršili samo preko Facebook i Instagram stranice a kasnije smo razvili i vlastiti web shop. Prodaju za zemlje van Balkana za sada vršimo preko naše Etsy trgovine a uskoro će i naš web shop biti dostupan na engleskom jeziku i za zemlje cijele Evrope.    

2. Po čemu je GinGin brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

GinGin brend je prepoznatljiv po ponudi jedinstvenih, veselih i kreativnih dezena. Takođe, vjerujemo da smo za naše kupce prepoznatljivi i kao brend koji pored jedinstvene ponude nudi odličan kvalitet proizvoda, profesionalan pristup prodaji, te odličan omjer kvalitete i cijene. Čvrsto vjerujemo da dječiji proizvodi trebaju bojama i dezenima odgovarati djeci, tj. da trebaju biti veseli i šareni, a ujedno i nježni. U skladu s tim, pri izboru materijala i dezena za nove proizvode dijelomično odstupamo od trendova koji se trenutno dobrim dijelom baziraju na bojama i uzorcima koji su više primjereni odraslima nego djeci. Naša trenutna ponuda obuhvata dječije pokrivače (tri vrste dječijih dekica i jorgane), pamučne kape, plahte za dječije krevetiće i trenutno, posebnu prazničnu kolekciju proizvoda i ukrasa.

3. Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave, da li imate već gotove proizvode u kolekciji ili su namjenski rađeni po upitu klijenta?

Naša ponuda se trenutno sastoji od sedam kategorija proizvoda koje ukupno broje preko 60 različitih proizvoda. Mnogi proizvodi imaju po dvije ili tri varijante, u zavisnosti od veličine, punjenja ili boje materijala. Sve proizvode zainteresovani čitaoci mogu vidjeti na našoj Facebook stranici (@GinGin.baby) ili u našem web shop-u (www.gingin.baby). Trenutno radimo tako da narudžbe primamo preko Facebook i Instagram stranica, te preko našeg web shop-a i Etsy trgovine. Nemamo zalihe gotovih proizvoda već se svaki proizvod izrađuje po primanju narudžbe. Moguće je naručiti i proizvod proizvoljnih dimenzija. Proizvode unutar Bosne i Hercegovine šaljemo brzom poštom tako da su već idućeg dana u rukama naših kupaca. Za narudžbe iz inostranstva, proizvode šaljemo poštom kao preporučene pošiljke. Kupci mogu platiti proizvode pouzećem ili putem PayPal-a u našem web shop-u.

4. Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Najveća inspiracija nam je spoznaja da postoje naši kupci , roditelji koji su srećni jer su mogli da svojoj djeci kupe proizvod kao što je naš, i da postoje djeca koja su srećna dok koriste naše proizvode. Ta ideja da možemo našim ljudima da ponudimo nešto posebno, što je uz to i pažljivo ručno izrađeno, daje nam inspiraciju da smišljamo nove proizvode, tražimo nove materijale, i napredujemo dalje

5. Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima? 

Plan nam je da nastavimo da obogaćujemo ponudu proizvoda. To ne znači samo da želimo da koristimo nove materijale i dezene već i da smišljamo i uvodimo nove proizvode. Želimo da u budućnosti proizvodimo i razne druge artikle, kao što su kutije za igračke, ukrase za dječije sobe, posteljinu za stariju djecu, itd. Takođe nam je želja da proširimo prodaju i u BiH i u inostranstvu i da naši proizvodi budu dostupni u maloprodajnim objektima.

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Smatramo da su uspjesi koje smo ostvarili još uvijek skromni pa ih ne bismo navodili kao posebne. Iskreno govoreći, svaku pozitivnu povratnu informaciju koju dobijemo od naših zadovoljnih kupaca smatramo posebnim uspjehom. Takođe, činjenica da smo ostvarili prodaju na jednom svjetskom portalu kao što je Etsy daje nam dodatnu motivaciju za rad.

7. Poruka za sve kreativce?

Budite svoji. Radite ono što volite, samo tako možete biti odlični u nečemu i ljudi će to vremenom početi cijeniti. Uz današnje mogućnosti online komunikacije i prodaje, geografija vas ne sputava.

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.