gugu forum
dezodoransi bez aluminijuma - Printable Version

+- gugu forum (http://www.gugu.ba/forum)
+-- Forum: Slobodno vrijeme (/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Forum: Moda i ljepota (/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Thread: dezodoransi bez aluminijuma (/showthread.php?tid=298)

1 2 3 4 5


dezodoransi bez aluminijuma - MoMo - 01-20-2010 05:31 PM

da se prebacimo sa alverde kozmetike ovdje

elem bijah danas u dm-u i nema roll on zeleni tj plavi kakavgod neutroroberts, tj ima tirkizni Undecided ali u njemu ima aluminijuma...e sad ima u spreju taj neki palvi/zeleni i nema aluminijuma ali je u spreju Huh ti u spreju nisu bas preporucljivi a i nisu ozon friendly....jesam li pogresna trazila diana?

tako da po mom saznanju za sad bez aluminijuma ima alverde limunska trava i kadulja i ok mi je...u kamenu iz lusha i kremasti iz lusha. potonji mirise na indijsku prodavnicu Big Grin pa ko voli - ja volim ali MM nije odusevljen.

e da ima dr hauscke ali mi je teta u makroviti rekal da mi isti ne preporucuje ako se puno znojim a ja se ovo ljeto znojila ko luda tako da taj nemam u svom aresnalu

sugestije saznanja?


RE: dezodoransi bez aluminijuma - Aquarius - 01-20-2010 05:36 PM

Kod mene je ovaj u spreju plavi, ali ako nisi ljubitelj spreja nisam sigurna da ima roll on. Trebalo bi da ima, mozda nema u tom DM-u...
Ja sam se sjetila da ima i Nivein dezodorans plavi fresh takodjer nema aluminiuma, ali tebi MoMo onda ni taj nece odgovarati, nisam sigurna za roll on.

Ali da nadodam na tvoj spisak, ima u CM-u roll on, e ja sad ne znam kako se zove, moraces malo potraziti. Ja sam ga kupovala tetki i on na cepu ima onu roze trakicu (oznaku za borbu protiv raka dojke).


RE: dezodoransi bez aluminijuma - MoMo - 01-20-2010 05:40 PM

hvala Smile hem nema aluminijuma hem se borimo protiv raka dojek to mi treba Heart


RE: dezodoransi bez aluminijuma - Aquarius - 01-20-2010 05:41 PM

I sama sam ti takva Smile


RE: dezodoransi bez aluminijuma - djavolcica - 01-20-2010 06:16 PM

Ja koristim nivein plavi fresh roll on i sadrzi aluminium.Koristila sam roll on neutroroberts zeleni i rozi i rozi mi je super.A sto je opasan aluminium?Mozda sam ja seljancica al se nerazumem u te stvari.Meni je smo bitno da nema alkohola jer mi smeta.


RE: dezodoransi bez aluminijuma - MoMo - 01-20-2010 07:31 PM

nije doakzano a ima nekih nagadjanja da je bas taj aluminijum uzrocnik raka dojke...a ja imam ciste nadam se da cu ih se dojenjem rijesiti. Puno je bilo price o stetnosti aluminijuma u dezodoransima, nista kao nije dokazano Confused ali postoje bojazni...a ja kao dezurni paranoik idem logikom previse se kljukamo raznim aluminijumima zivama i dr otrovima a recimo postoje poveznice alzheimer - aluminijum, autizam- ziva....pa gdje god mogu ja ti to srezem tako sam skro skroz izbacila svo teflonsko sudje iz kuce, alu foliju- dobra je i prozirna, za pecenje ima papir...a ginekolog mi je rekao kao sto sam napisala na drugom topku da je on svojoj zeni to ()misli na dezodornase) izbacio prije 20 godina pa kad ti dr to kaze ima tu nesto on kaze kap cistog parfema i stvar rijesena i ide normalnom logikom sapun i voda i sve 5 Big Grin


RE: dezodoransi bez aluminijuma - djavolcica - 01-20-2010 07:35 PM

U sapun.Meni se od njega koza susi.Al to nije tena....


RE: dezodoransi bez aluminijuma - Aquarius - 01-21-2010 11:02 AM

Sapun i voda ne pomaze ni meni za 8,5 sati provedenih na poslu (plus 2 x pola sata u autu), ali se trudim da koristim ove dezodoranse bez aluminijuma. Kao sto rece MoMo, nije dokazano nista ali se suska stalno o tim povezanostima raka dojke i dezodoransa koji sadrze aluminium. Za osobe koje spadaju u rizicnu grupu (kao sto sam ja, to sam pisala na drugoj temi) i nagadjanje je dovoljno da izbacim nesto iz upotrebe.

Sinoc sam se sjetila da mi je neko rekao da Avonovi dezodoransi ne sadrze u sebi aluminium...


RE: dezodoransi bez aluminijuma - MoMo - 01-21-2010 11:25 AM

ne pomaze jer smo se "navikli" na sve to hemije Undecided ali sta je tu je....

ostajem pri ovim koje sad imam ako nadjem koji javim...zanimljivo je da se ni u apoteci ne moze naci dezodornas bez aluminijuma sve jedan kojeg imaju ima aluminijum u sebi ja ljetos pregledala skoro sve Big Grin


RE: dezodoransi bez aluminijuma - Aquarius - 01-21-2010 11:27 AM

Tako sam ja jednom u DM-u stajala pola sata dok nisam pregledala sve sto ima Smile