fbpx

Dobro na kraju pobjedi!

0

Nakon vjesti da su obijene prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo i da su lopovi odnijeli slatkiše, igračke i školski pribor koji su bili namijenjeni za novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica, u rekordnom vremenu građani Sarajeva, volonteri Crvenog križa, društveno odgovorne firme i pojedinci prikupili su nove poklone za djecu.

GuGu je danas bio u posjeti u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo u želji da i mi pomognemo ovu akciju, a paketići i pokloni za djecu su još uvijek stizali.

Podjela 80 paketića će biti organizirana u ponedjeljak, 30. decembra od 18.30 do 20.00 sati u Centru za djecu i omladinu na Grbavici.

IMAG0516

Akcijom Crvenog križa Novo Sarajevo od 20. do 22. decembra u tržnom centru Mercator u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, volonteri su prikupili stvari za novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica i za djecu korisnika javne kuhinje Crvenog križa.

“Odziv građana je bio veliki i akcija je bila i više nego odlična. Međutim, nažalost obijene su prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo i ukradeno je sve, do zadnjeg slatkiša, igračke i olovke. Bilo je otprilike toliko materijala da se spakuje oko 80 paketića koliko smo bili i planirali za tu djecu”, izjavila je za Fenu glasnogovornica Crvenog križa Novo Sarajevo Amina Kurtagić.
[quote]Na svu sreću danas smo se uvjerili da dobro u ovom gradu još uvijek može pobjediti zlo. [/quote] Iz Crvenog križa Novo Srajevo zahvaljuju se svima koji su tako brzo priskočili u pomoć i učinili da Djed Mraz i ove godine obraduje mališane.

 

Komentari

Share.