fbpx

Dječiji radovi u enterijeru

0

Ko god kaže da domovi ne bi trebali biti ukrašeni dječijim radovima, očigledno nikad nije imao djecu.

Radovi u različitim formatima su odlična prilika da dodate neobičan dodir vašem domu kao i boju sobama, koje to svakako trebaju.

Pokušajte uokviriti radove sa debelim okvirima za sofisticirani izgled. U daljnjem tekstu možete pronaći nekoliko savjeta za dekorisanje doma sa dječijim radovima, koji će sasvim sigurno učiniti stan vedrijim prostorom za život.

Izložite radove s ponosom

U mnogim domovima, radovi su izloženi samo u dječijim sobama, tako da se njima mogu diviti samo djeca. Izložite radove s ponosom kroz cijeli dom i vidjet ćete kako oni osvježavaju prostor. Za one koji imaju svečano uređene domove, razmislite o korištenju okvira koji će ujediniti radove, ili izaberite jednu boju za vaš namještaj ili zidove.

Brzo ćete shvatiti da dječiji rad postaje više dekorativan nego neka slika.

Budite kreativni sa svakodnevnim stvarima

Dok mnogi brendovi imaju mnoštvo ideja za izlaganje dječijih radova, vi budite kreativni sa stvarima koje imate u vašem domu. Držači za papir mogu držati radove jedan dan, što je odlično ukoliko imate više djece.

Razmislite o korištenju velikih štipaljki, šarenih vješalica, i kreativnih žica kako bi okačili radove, ili  osušili nove i pripremili ih za okvire.

Organizacija i dječiji radovi idu ruku pod ruku

Ko kaže da se organizacija ne može prikazati zajedno s dječijim radovima? Zabavne ideje kao što je kačenje radova na kuke, ili držanje pribora za crtanje i šarenih knjiga, u neobičnim kutijama i korpama može biti prilika da pokažete funkciju takvih stvari.

Posjetite obližnju radnju i obezbijedite sebi šarene kante, dekoracije za zidove koje će dodatno vaša djeca ukrasiti, i držati svoje radove na njima.

Dječiji radovi se mogu čuvati godinama

Osim činjenice da radovi mogu biti prelijepi, i osvježiti prostor, oni također mogu poslužiti kao uspomene za budućnost.

Od uokvirenih slika, do suvenira sa godišnjih odmora, iskoristite dječije radove kako biste obilježili njihov razvoj.

Maleni otisci ruku u različitim bojama, zajedno sa slikama vaše djece, mogu koristiti kao odlična dekoracija za trpezariju ili zid dnevne sobe.

Cijenite i čuvajte dječije radove, jer jednog dana oni će biti prestari da se sjećaju da su crtali.

Umjetniči radovi su uvijek bili odličan način da se odrasli izraze, a to sad mogu raditi vaša djeca. Iskoristite ovih nekoliko savjeta kako biste sačuvali uspomene, i dodajte neobične boje i radost svakoj sobi u vašem domu.

Izvor: www.enterijer.ba

Komentari

Share.