fbpx

Deset najsmješnijih pitanja koja su postavila djeca

0

Djecu treba pažljivo slušati, jer se u njihovoj mašti i razmišljanjima zapravo krije mnogo iskrenosti i mudrosti. Sjetite se koliko puta ste ostali zatečeni i morali dobro da razmislite o pitanju koje vam je dijete postavilo?

Tako je jednog oca njegovo dijete pitalo zašto je desnoruko. Otac je bio potpuno zbunjen- “Stvarno, zašto je desnoruko?”

– Pitanje me je potpuno oborilo s nogu, ostao sam zatečen nekoliko trenutaka razmišljajući o mogućnostima. Moja žena mu je zbunjeno odgovorila: jednostavno zato što si takav, napisao je ovaj korisnik Reddita.

Nakon ove situacije, ovaj otac se zapitao kakva su iskustva drugih roditelja? Napravio je anketu u kojoj su učestvovali korisnici društvene mreže Reddit, a mi vam prenosimo najbolje odgovore:

1. Ja se lično ne sjećam, ali me moj otac redovno podsjeća na to. Vozili smo se kolima, a ja sam imao oko 7, 8 godina. Stali smo na crveno svjetlo i ja sam ga odjednom pitao: – Hej tata, da li bi obrijana gorila izgledala kao jako ružna beba ili bi i dalje ličila na gorilu? On se još uvijek smije zbog toga.

2. Ako otvorimo prozor kad je unutra hladno, a napolju toplo, da li topao vazduh ulazi unutra ili hladan vazduh izlazi napolje? – dijete koje je postavilo ovo pitanje imalo je oko 6 godina

3. Kako se zove prostor između “iglica” na češlju?

4. Odakle dolaze misli? – nisam imao odgovor napisao je jedan otac.

5. Kada sam učio svoju djecu da plivaju, omiljeno pitanje koje su mi postavili je bilo “kad ćemo naučiti da dišemo pod vodom?”

6. Kada je moja baka saopštila porodici da će se opet udati (nakon smrti supruga), moj rođak, koji ima pet godina, pitao je zašto. Ona mu je odgovorila da joj se zaista dopada budući djed i da on razgovara sa njom i dok je sa njim ne osjeća se usamljeno. Onda je on upitao: A zašto jednostavno ne kupiš papagaja?

7. Šta je ono? Da li je jutro kada se budimo? Šta je planeta? – Sve to je pitao odjednom, a onda je otrčao da glumi super heroja.

8. Jednom prilikom jedan 10. godišnjak me je pitao iz čista mira: Da li dinosaurusi imaju grudi?

9. Moj mali brat me je jednom pitao: Zašto imam par očiju ako vidim samo jednu stvar?, sada bi mi lako da mu objasnim, ali tada bilo je to prilično iznenadno i impresivno pitanje za dijete od 4 godine.

10. Usred večere, bez ikakve najave ni konteksta: Kako si se ti osjećala posljednjeg dana kada si bila dijete?

Izvor: zadovoljna.ba

Komentari

Share.