Dekorativna polica za odlaganje ručnika

0

Ručnici, u skladu sa svojom čestom upotrebom u domaćinstvu, obično su skriveni od pogleda u dubini ormarića. Oni hrabriji drže ih na policama u kupaonici, zajedno sa ostalim potrepštinama koje se svakodnevno koriste.

Jeste li ikada o ručnicima razmišljali kao o potencijalnoj dekoraciji? Mi vam donosimo rješenje kako da vaši peškiri osim upotrebne dobiju i dekorativnu funkciju. Uklopit će se u postojeći stil vašeg kupatila i učiniti vaš jutarnji ritual ugodnijim.

1

Dekorativnu policu je veoma lako napraviti, a ne iziskuje mnogo materijala. Potrebna vam je drvena ploča, nekoliko dubljih konzervi i salveta ili tkanina sa uzorkom po želji, te ukrasna vrpca za rub konzerve.

02

Tehnika rada je vrlo jednostavna. Najprije je potrebno obojiti konzervu u svijetlu akrilnu boju. Zatim, kad se boja osuši, nanijeti sloj zaštitnog laka i ljepilo za salvetu. Neovisno da li ste se odlučili za tkaninu ili salvetu, princip rada je isti. Salvetu ili tkaninu potrebno je precizno izrezati po rubu uzorka. Ako je u pitanju salveta, dovoljno je odvojiti dva sloja i priljepiti na konzervu. Kada je salveta na mjestu, pažljivo je poravnajte prstima, te tankim kistom, pazeći da ne pocijepate salvetu, nanesite još jedan sloj laka.

03

Ako želite, možete koristiti kartonske šablone da upotpunite uzorak konzervi, tako što ćete kistom obojiti unutrašnjost šablona i dobiti precizno naslikane motive.

04

06

Ova tehnika poznata je kao “decoupage” ili salveta tehnika. Posljednji detalj na konzervi je ukrasna vrpca, kojom ćete obložiti rub konzervi i ivicu drvene ploče.

08

09

Kada su konzerve završene, potrebno ih je pričvrstiti na drvenu ploču šarafima.

10

Vaša ukrasna polica za ručnike spremna je da osvoji zid vašeg kupatila i da vjerno služi svojoj svrsi. Izaberite ručnike u skladu sa bojama koje ste koristili pri izradi dekorativne police.

Izvor: www.enterijer.ba

Komentari

Share.