Da li je bezbjedno koristiti sigurnosni pojas pri vožnji u toku trudnoće?

0

U potpunosti! Zapravo, opasno je ne koristiti pojas. Prema nekim istraživanjima, najbolji način da zaštitite Vašu bebu koja se razvija je da zaštitite sebe: Vežite sigurnosni pojas u odgovarajućem položaju svaki put kada se vozite kolima.

Kako biste izbegli da povrjedite bebu i sebe, sigurnosni pojas se mora adekvatno vezati. Pojas se mora pričvrstiti ispod  Vašeg stomaka, nisko, preko kukova kako bi Vam bilo lagodno. Nikada ne vežite pojas preko stomaka. Tokom sudara, bilo kakav iznenadni pokret iz pojasa u ovom položaju može prouzrokovati da se placenta odvoji od zida materice.

Ako je moguće, ugrijte unutrašnjost kola kada je hladno vrijeme. Na taj način možete skinuti zimski kaput ili džemper u kolima, tako da pojas može skliznuti preko stomaka i možete ga lijepo namjestiti.

Pojas možete postaviti i iznad stomaka, koji se može lagodno podesiti između grudi. Ako Vam pojas pritiska vrat i stvara neugodan osjećaj, podesite sjedište i pojas tako da Vam je udobno. Ne postavite pojas iznad ramena ili iza leđa.

Vazdušni jastuci predstavljaju dodatnu zaštitu i osigurajte da su uključeni. Međutim, vazdušni jastuci ne zamjenjuju sigurnosne pojaseve. Zapravo, vazdušni jastuk može biti opasan ako se otvori, a niste bezbjedno vezani.

Kada Vi vozite, prilagodite prednje sjedište tako da je na odgovarajućoj daljini od volana i instrument table, a da u isto vrijeme pravilno dodirujete komande.

Inače, ako Vam se dogodila saobraćajna nesreća – pa čak ako je manji sudar u pitanju i vi se osjećate dobro – posjetite ljekara odmah kako biste se uvjerili da ste oboje i Vi i Vaša beba u redu.

Izvor: www.mojabeba.com

Komentari

Share.