ĆEVAPI NA MEKSIČKI NAČIN – RECEPT

0

Način na koji smo jeli ćevape do sada se nije mijenjao.

Ako odeš u ćevabdžinicu naručit ćeš deset u pola s lukom ili koliko možeš pojesti. Ako si na roštilju kod prijatelja ili s porodicom pojest ćeš koliko možeš, neki 30 neki 5, ali gdje god da jeli uvijek je pripremljeno na isti način, na roštilju ili isprženo u tavi.

Obzirom da mi nekada dosadi jesti ćevap na isti način, odlučio sam napraviti nekoliko novih recepata za ćevape. Danas jedemo ćevape na meksički način.

Sastojci:

– ćevapi
– tortilje
– paprike
– sos
– fajita začin
– luk
– Zdenka sir s feferonima

cevapi na meksicki (2) sastojci

Krenimo od početka. Kako bi sami ćevapi imali drugačiji okus, prvo ćemo ispržiti luk. U vok ili tavu zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i posolite. Luk ćete pržiti dok ne dobije smeđkastu boju. Na to ćete dodati ćevape i pržiti. Kada budu gotovi, ćevape izvadite iz voka ili tave, te dodajte papriku i fajitas začin, ali ne pretjerujte. Tada ćete u vok ili tavu dodati sos. Za ovo jelo sam koristio (azijski) sweet & sour sos.

Dok se paprika prži, u već zagrijanu rernu stavite tortilje, ali ih prvo pokvasite. Držite ih u rerni 30 sekundi. Iako ovo možete raditi u mikrovalnoj, bolji je efekat u rerni.

Tortilju izvadite iz rerne i namažite sa Zdenka sirom. Na to stavite papriku pa ćevape i umotajte. Ukoliko volite, dodajte malo dimljenog sira.

Ćevapi na meksički način su preukusni i možete ih napraviti već danas.

Uživajte!

cevapi na meksicki (4)

cevapi na meksicki (1)

cevapi na meksicki (3)

cevapi na meksicki (5)

cevapi na meksicki (6)

cevapi na meksicki (7)

Take Me To Food

Komentari

Share.