fbpx

Bosanska pita od starog hljeba:

0

Bosanci od svega prave pitu, pa i od starog hljeba i za ovu ideju im treba dodijeliti Oskara:

 Potrebno je:

  • starog hljeba toliko da njim dva puta možete prekriti dno tepsije
  • bijelog sira
  • 3-4 jaja
  • 1-2 kašike pavlake (može i masni jogurt)
  • mlijeko

 Priprema:

Hljeb se isječe na kriške ne deblje od 1 cm, lijepo ih uglaviti da pokriju cijelo dno tepsije, kao kora za pitu. Izgnječiti sir, kašiku pavlake i 1-2 jaja, premazati kao nadjev preko hljeba…

Odozgo zaliti sa mješavinom 2-3 jajeta i mlijeka toliko da cijelo ogrezne Naravno, tepsiju pomastiti prije redanja hljeba, u smjesu dodati so. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

 Inače, ako ste kreativni, uvijek možete praviti razne lazanje ili čak slatka jela, umakati te kriške hljeba i redati razne nadjeve…

Recept by “sretna mama”

Komentari

Share.