fbpx

Anima knitts – mala tvornica unikatnih kreatura

0

Anima knitts je mala tvornica unikatnih kreatura nastalih kao rezultat višedecenijskog kreativnog stvaranja.

U  radu koriste isključivo najkvalitetnije materijale dok ideja i inspiracije nikada ne nedostaje!

Naša sagovornica, a osnivačica ove prekrasne tvornice kaže:

“Uvijek nastojimo napraviti nešto inovativno, unikatno i funkcionalno. Tako je, na primjer, nastala naša već prepoznatljiva kapica – kućica koju nazivamo Loonica. Naime, kako bajka kaže, Loonica nam dolazi iz daleke zemlje koja se nalazi za sedam mora, iza deset gora, devet planina i pet ravnica, baš kod trećeg hrasta pa malo ulijevo, smještena je magična zemlja koja se zove LoonaLand. To je sve samo ne obična zemlja. Vidite, ona oživi noću kada je obasja mjesečeva svjetlost. i tada magija počinje……Rezultat magije grije glavice naših najmlađih i najslađih.”

Pored Loonica, u Anima knitts stvaraonici pronaći ćete i igračke za djecu, tačnije cijeli zoološki vrt: medvjedicu Lu, ZsaZsa sovice, Coco žirafu, ovćicu Meg i mnoge druge.

Anima knitts proizvode možete pronaći u concept storovima Bazerdžan i Kutcha u Sarajevu i u SunnyLandu na Trebeviću a odnedavno i na prodajnoj platformi OREA.

Pored heklanih i pletenih igračaka, vrijedne Anima knitts ruke ručno kreiraju i proizvode od čiste vune, domaće ovce pramenke. Iz vunenog asortimana ponosnu su posebno na njihovog psa tornjaka kojeg od milja zovu Mr.T a koji je uvršten u jedan od prepoznatljivih suvenira općine Travnik te ga načelnik Općine rado poklanja kada ide u službene posjete van granica BiH.

Također, kada je vuneni Anima knitts asortiman u pitanju ne možemo a da ne spomenemo WOOLING – spužvicu za piling lica koja će od decembra 2018. godine imati svoje mjesto na policama svih dm drogerija u BiH.

Pratite Anima knitts rukotvorine i stvaranja putem profila Animaknitts Facebook pageu ili Instagramu (#animaknitts #woolingbh).

 

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.