fbpx

5. Dječiji sajam najbolji do sada

0

5. Dječiji sajam, koji se od petka do nedjelje održavao u sarajevskoj Skenderiji, još jednom je opravdao epitet najzabavnijeg, najraznovrsnijeg i najposjećenijeg sajma u Bosni i Hercegovini. Gotovo 30.000 djece i roditelja iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tešnja, Tuzle, Foče, Maglaja, Brčkog, Viteza i drugih gradova naše zemlje, posjetilo je ovogodišnji sajam, te uživalo u mnogobrojnim sadržajima, posebno kreiranim povodom proslave petog rođendana Dječijeg sajma. Razna iznenađenja i pokloni, besplatno klizanje, crtanje, ples s maskotama, degustacije, druženje sa službama od javnog značaja, sajamski popusti i sportski i festivalski sadržaji, potvrdili su da organizatori sajma, firma Makako i udruženje Moderno društvo, rade odličnu stvar.

Ponosna sam jer smo petu godinu za redom zabilježili posjećenost koja je oborila sve rekorde. Od strane posjetioca i izlagača, te sudionika u sprotskom i festivalskom programu sajma, dobili smo same pohvale za organizaciju, izgled sajam i njegov sadržaj. Drugi dan po završetku sajma i dalje nam stižu pohvale i zahvale sa svih strana što nam je najveći podstrek za dalje i najbolji pokazatelj da radimo divnu stvar. Iskoristila bi priliku da se zahvalim svima koji su posjetili sajam, učestvovali u programu sajma, te našim sponzorim i partneri koji su se posebno potrudili ponuditi odlične zabavne i edukativne sadržaje mališanima, te je na svakom štandu bilo nešto zanimljivo i privlačno. Zahvalu upućujem Ministarstvu kulture i sporta, Gradu Sarajevu, Općini Centar i Novi grad, MUP-u KS, Turističkoj zajednici, Javnoj vatrogasnoj brigadi, te onima bez kojih sajam ne bismo mogli zamisiti, Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva. Veliko hvala generalnom sponzoru sajma, Dukat zdrava navika i partneru Sunnyland, jer smo zajednički omogućili mališanima besplatno klizanje, te medijma koji su ispratili događaj. – rekla je Maja Kojundžić, direktorica Dječijeg sajma.

U festivalskom programu sajma nastupilo je do sada najviše mališana, njih preko 1400, a posljednji dan sajma, organizator je u saradnji s najpoznatijim slastičarem u Bosni i Hercegovini, Arminom Jašarijem iznenadio posjetioce rođendanskom tortom od metar i po. Poznati hor Princes krofne zajedno sa mnogobrojnom publikom i više od 15 maskota, te malom rajom otpjevao rođendansku pjesmu Dječijem sajmu, sa željom da se vidimo i naredne godine.

Sa sigurnošću možemo reći da je Dječiji sajam kroz pet godina održavanja postao prepoznatljiv brend, ali i simbol glavnog grada, jer je više od sajma. On je svjetlo koje iz godinu u godinu obasja sva srca i izmami najviše osmijeha a sa sigurnošću možemo reći da se već sada s nestrpljenjem čeka iduće druženje zakazano za 15 – 17. novembra 2019. godine.

 

Komentari

Share.