3 “PRAVILA” KOJA MORA ZNATI SVAKA BUDUĆA MAMA

0

1. Ne morate odmah osjetiti vezu s djetetom

Ljubav na prvi pogled između majke i tek rođenog djeteta postoji, ali nije toliko česta koliko se o tome priča. Iako će s vremenom veza postati vrlo snažna, to ne znači da će se ona pojaviti na prvi pogled

Novopečene majke nakon poroda su često iscrpljene, prestrašene i zbunjene, zbog čega ne osjećaju odmah povezanost s djetetom. U tome imaju ulogu i hormoni koji su nakon poroda u disbalansu, na što žene ne mogu utjecati. No važno je znati kako je to sasvim normalno te da niste nikakva iznimka.

2. Ne odbijajte pomoć

Iako ste navikli kućanske poslove obavljati sami, većina majki pokušava i dalje ostati neovisna i samostalna. No dolazak djeteta u obitelj može biti poprilično naporan posao koji traje dan i noć, zato je svaka pomoć i više nego dobrodošla.

Dozvolite partneru, obitelji i prijateljima koji žele pomoći da maksimalno sudjeluju u vašem životu, a kada osjetite umor i iscrpljenost, nemojte se sramiti pitati jer to je normalno i prirodno.

3. Vjerujte svom instinktu

Isto tako, većina žena strahuje od pitanja – kako ću znati? Kako ću znati je li dijete sito, kako ću znati je li zadovoljno i boli li ga što, kako ću znati ako nešto nije u redu – samo su neke od muka koje prolaze kroz glavu novopečene majke.

Vjerovali ili ne, majke imaju instinkt koji im je podarila priroda i koji će s vremenom postajati sve izraženiji. No isto tako, novi životni zadatak donosi sa sobom i brojne nedoumice. Zapamtite kako nijedno pitanje nije suvišno i zato se ne ustručavajte i otvoreno recite što vas muči.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari

Share.